Παγκόσμιος σάλος για την απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Διαδηλώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου  

Άναυδος ο πλανήτης άκουσε χθες την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που ήρε τη συνταγματική προστασία των αμβλώσεων. Πολλές αμερικανικές πολιτείες ανακοίνωσαν ήδη ότι απαγορεύουν στο εξής τις αμβλώσεις ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους.

Απόφαση σοκ στις ΗΠΑ: Καταργείται τo δικαίωμα στην άμβλωση

Κόσμος συγκεντρώθηκε και έξω από το Καπιτώλιο της Αριζόνα. Η Πολιτεία μόλις είχε  ανακοινώσει πως θα υιοθετήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

«Μεσαίωνας» στις ΗΠΑ - «Γυναίκες θα γεννούν το παιδί του βιαστή τους!»

Ένταση σημειώθηκε στην Αϊόβα, όπου φορτηγάκι έπεσε πάνω σε μια ομάδα διαδηλωτών. 

Οι αντιδράσεις πολιτικών σε ολόκληρο τον κόσμο 

Διεθνή μέσα κάνουν λόγο για ένα νέο «μεσαίωνα» «Θέλημα Θεού» σχολίασε ο Τραμπ, ο οποίος διόρισε τρεις δικαστές με συντηρητικές απόψεις πριν αποχωρήσει από την εξουσία. Το Βατικανό επαινεί την απόφαση, όμως οι ηγέτες του κόσμου έχουν άλλη άποψη. «Η άμβλωση είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα για τις γυναίκες», δηλώνει ο Μακρόν . «Φρικιαστική απόφαση» λέει ο Τριντό. «Νομίζω πως είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.    

Διάσημοι αστέρες της σόου μπιζ κατακρίνουν την απαγόρευση των αμβλώσεων, ενώ μεγάλες εταιρείες, όπως η Ντίσνεϊ αλλά και ο Έλον Μασκ, θα καλύπτουν τα έξοδα για άμβλωση στους εργαζόμενους τους.

Κάποιοι πάντως χειροκρότησαν κι έκλαψαν από χαρά, συμφωνώντας με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top