Χονγκ Κονγκ: Πλωτό εστιατόριο μήκους 80 μέτρων... βούλιαξε στη θάλασσα

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του είχε πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες

Η ρυμούλκηση του Jumbo Floating Restaurant στο Χονγκ Κονγκ / βίντεο Reuters

Το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο Jumbo του Χονγκ Κονγκ ανατράπηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ρυμουλκήθηκε μακριά από την πόλη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η μητρική του εταιρεία.

Γαλλία: Υπέβαλε την παραίτησή της η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Το εστιατόριο αντιμετώπισε «δυσμενείς συνθήκες» το Σάββατο καθώς περνούσε τα νησιά Xisha, γνωστά και ως Paracel Islands, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και το νερό εισήλθε στο σκάφος και άρχισε να ανατρέπεται, σύμφωνα με την Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. Η εταιρεία είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση του πλοίου απέτυχαν και ανατράπηκε την Κυριακή. 

«Καθώς το βάθος του νερού στο σημείο είναι πάνω από 1.000 μέτρα, είναι εξαιρετικά δύσκολη η εκτέλεση εργασιών διάσωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προσθέτοντας ότι «είναι πολύ λυπημένη για αυτό το ατύχημα».

Το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο Jumbo του Χονγκ Κονγκ ανατράπηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μία εβδομάδα αφότου ρυμουλκήθηκε μακριά από την πόλη

«Είσαι ο ήρωάς μου» - O Ben Stiller συνάντησε τον Ζελένσκι

Το Jumbo Floating Restaurant, μήκους σχεδόν 80 μέτρων, ήταν αξιοθέατο στο Χονγκ Κονγκ για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, σερβίροντας καντονέζικη κουζίνα σε πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας και του ηθοποιού Τομ Κρουζ.

Ωστόσο λόγω της πανδημίας έκλεισε το 2020 και απέλυσε όλο το προσωπικό του. Η Aberdeen Restaurant Enterprises είπε ότι το εστιατόριο έγινε οικονομικό βάρος για τους μετόχους του, καθώς εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την επιθεώρηση και τη συντήρησή του, παρόλο που δεν ήταν σε λειτουργία.
Το εστιατόριο απομακρύνθηκε με ρυμουλκό την περασμένη Τρίτη από το σημείο όπου βρισκόταν από τον περασμένο αιώνα. Η εταιρεία είπε ότι σχεδίαζε να το μεταφέρει σε τοποθεσία χαμηλού κόστους όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συντήρηση.

Μάσκα ακόμα και στην παραλία συστήνουν στην Ιταλία

Ανέφερε ότι πριν από την αναχώρησή του, το σκάφος είχε επιθεωρηθεί ενδελεχώς από ναυτικούς μηχανικούς και εγκαταστάθηκαν αποθησαυρίσματα και ελήφθησαν όλες οι σχετικές εγκρίσεις. «Η εταιρεία λαμβάνει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα από την εταιρεία ρυμούλκησης», ανέφερε η δήλωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top