Γαλλία: Υπέβαλε την παραίτησή της η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία

Η επόμενη ημέρα για τις γαλλικές εκλογές - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στη διάθεση του Γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Γαλλικές Εκλογές: Αντιμέτωπο με τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων το Παρίσι

Η Μπορν θέλησε να λύσει τα χέρια του Μακρόν, μετά από τις φωνές μέσα στην αντιπολίτευση που ζητούσαν επίμονα την παραίτησή της.

Την είδηση ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις» για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως ανέφεραν χθες τα γαλλικά μέσα, η αριστερή συμμαχία NUPES, υπό τον Ζαν-Λουκ Μελανσόν, καθώς και το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Γαλλίας στις 5 Ιουλίου, στη νέα Εθνοσυνέλευση, οπότε και θα κάνει την προγραμματική της ομιλία. 

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στη διάθεση του Γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή

Σύμφωνα με τον βουλευτή της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Μελανσόν, Ερίκ Κοκερέλ η Μπορν «δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πλέον πρωθυπουργός» μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών κι έτσι ελήφθη η απόφαση να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας στις 5 Ιουλίου.

Γαλλία: Χαστούκι για Μακρόν τα αποτελέσματα των εκλογών – Η επόμενη μέρα

Σημειώνεται ότι πρόταση μομφής μπορούν καταθέσουν κόμματα της αντιπολίτευση που έχουν τουλάχιστον 58 βουλευτές.

Η συμμαχία Nupes αναδείχθηκε χθες δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, εξασφαλίζοντας 142 έδρες έναντι 246 της παράταξης του Μακρόν, η οποία απώλεσε την απόλυτη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση (χρειαζόταν 289 έδρες).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top