Το «μάθημα» της αρχαίας Αθήνας «οδηγός» του ΠΟΥ για την επόμενη πανδημία

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάνει αναφορά στον Θουκυδίδη

Δεν έχει τελειώσει η πανδημία ανέφερε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους (Reuters)

Τον Θουκυδίδη επικαλέστηκε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σχετικά με την αντιμετώπιση μιας νέας πανδημίας.

Ευλογιά πιθήκων: «Σύσταση ECDC για προετοιμασία προγράμματος εμβολιασμού»


Συγκεκριμένα στο πλάνο για την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ στη Γενεύη κάνει αναφορά στον Θουκυδίδη, ο οποίος ήθελε ο κόσμος να μάθει από τα λάθη του μετά από την καταστροφική επιδημία πανούκλας στην Αθήνα το 430 προ Χριστού.

Σύμφωνα με το Reuters, η συνέλευση του ΠΟΥ θα επικεντρωθεί στην αποφυγή μοιραίων λαθών κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής πανδημίας.

Ευλογιά των πιθήκων: Κίνδυνος για νέα πανδημία; - Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την εμφάνιση του κορωνοϊού ενώ ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τα 15 εκατόμμυρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: 2.385 νέα κρούσματα σήμερα και 11 νεκροί


Το πλάνο του Τέντρος, που θα συζητηθεί στη συνέλευση, οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο ο ΠΟΥ θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες κρίσεις υγείας. Να σημειωθεί ότι πολλοί αντιδρούν στο σχέδιο του καθώς θεωρούν πως είναι απλά μια κίνηση για εκμετάλλευση κεφαλαίων.

Επαγγελματική ασθένεια ο κορωνοϊός - Ενδέχεται να δοθούν αποζημιώσεις 


Την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιοποιήθηκε έκθεση που προειδοποιεί πως παρά την όποια πρόοδο, η παγκόσμια κοινότητα δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένη για νέες κρίσεις υγείας από όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Μάλιστα, ίσως η κατάσταση να είναι χειρότερη καθώς η πανδημία έχει «γονατίσει» την παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top