Αφγανιστάν: 22 νεκροί και 40 τραυματίες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες

Καταστροφικές πλημμύρες στη Βενεζουέλα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια και προκάλεσαν ζημιές στις σοδειές στο Αφγανιστάν, το οποίο αντιμετωπίζει ήδη ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε αξιωματούχος της αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Αφγανιστάν: Στους 33 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τέμενος

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, κατέστρεψαν πολλά σπίτια και προκάλεσαν ζημιές στις σοδειές στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα προσεγγίσει διεθνείς οργανώσεις αρωγής για να ζητήσει βοήθεια για την αντιμετώπιση της καταστροφής αυτής, από την οποία έχουν πληγεί περισσότερες από το ένα τρίτο των επαρχιών του Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Λόγω των πλημμυρών και των καταιγίδων σε 12 επαρχίες, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν» δήλωσε ο Χασιμπουλάχ Σεχάνι, επικεφαλής επικοινωνιών και πληροφόρησης στην Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών.

Οι βροχές και οι πλημμύρες ήταν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερα μεγάλες στις δυτικές επαρχίες Μπαντγίς και Φαριάμπ και στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν.

Το Αφγανιστάν υποφέρει τα τελευταία χρόνια από ξηρασία, η οποία έχει επιδεινωθεί από τις κλιματικές αλλαγές και η χαμηλή απόδοση των καλλιεργειών εγείρει φόβους για σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Αφγανιστάν: Θρήνος για τον 5χρονο Χαϊντάν - Ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι

Οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα φτώχειας, που προκάλεσε ο επί δεκαετίες πόλεμος στη χώρα, όπως και στη συνέχεια η μείωση της ξένης βοήθειας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ συμμαχικών δυνάμεων τον Αύγουστο.

Το Αφγανιστάν υποφέρει τα τελευταία χρόνια από ξηρασία, η οποία έχει επιδεινωθεί από τις κλιματικές αλλαγές και η χαμηλή απόδοση των καλλιεργειών εγείρει φόβους για σοβαρές ελλείψεις τροφίμων

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε σιιτικό τέμενος - Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Ο Σεχάνι δήλωσε ότι 500 σπίτια καταστράφηκαν, 2.000 υπέστησαν ζημιές, 300 ζώα που εκτρέφονται σκοτώθηκαν και περίπου 12.000 στρέμματα καλλιεργειών υπέστησαν ζημιές. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού βοηθάει, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αξιωματούχοι θα προσεγγίσουν κι άλλους διεθνείς φορείς για βοήθεια.

Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει τρόπους για να παρασχεθεί βοήθεια στη χώρα αυτή των περίπου 40 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να επωφεληθούν από αυτήν οι Ταλιμπάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top