Αφγανιστάν: Θρήνος για τον 5χρονο Χαϊντάν - Ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι

Το αγόρι είχε εγκλωβιστεί για τρεις ημέρες

Ρεπορτάζ του Star για τον θάνατο του πεντάχρονου Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι (6/2)

Νεκρό ανασύρθηκε το πεντάχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε πηγάδι στο Αφγανιστάν. Η τραγική είδηση έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον παρόμοιο θάνατο του συνομήλικού του Ραγιάν.

Μαρόκο: Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του πεντάχρονου Ραγιάν

Οι διασώστες προσπαθούσαν από την Τρίτη να φτάσουν τον πεντάχρονο Χαϊντάρ που εγκλωβίστηκε στο πηγάδι, σε ένα απομακρυσμένο χωριό του νότιου Αφγανιστάν. Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι το αγόρι γλίστρησε στο κάτω μέρος του φρέατος μήκους 25 μέτρων (80 πόδια), αλλά τραβήχτηκε σε περίπου 10 μέτρα προτού κολλήσει.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες πριν ανασυρθεί νεκρό, το αγόρι φαινόταν σφηνωμένο, αλλά κουνούσε τα χέρια και το πάνω μέρος του σώματός του.

«Είσαι καλά γιε μου; Μίλα μαζί μου και μην κλαις, δουλεύουμε για να σε βγάλουμε», φώναζε ο πατέρας του πεντάχρονου, με το αγοράκι να του απαντά ότι είναι καλά: «Εντάξει, θα συνεχίσω να μιλάω», ακούγεται ο Χαϊντάν να λέει στον πατέρα του. 

 

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης του Χαϊντάν

Οι Αρχές επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να απεγκλωβίσουν με κάθε δυνατό τρόπο το αγόρι.

Μηχανικοί με μπουλντόζες έσκαψαν μια ανοιχτή σχισμή από γωνία στην επιφάνεια για να προσπαθήσουν να φτάσουν στο σημείο, όπου είχε παγιδευτεί ο Χαϊντάρ.

Όσες ημέρες έμεινε εγκλωβισμένος, οι διασώστες του περνούσαν φαγητό και νερό μέσω ενός κουβά, που ήταν συνδεδεμένος σε ένα σχοινί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top