Μπάιντεν στον Ζελένσκι: Στήριξη στην Ουκρανία με 500 εκατ. δολάρια 

Μίλησε και για επιβολή «σοβαρού οικονομικού κόστους στη Ρωσία  

Μπάιντεν Ζελένσκι

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας για τη συνεχιζόμενη εργασία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και εταίρων τους για την παροχή στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. 

Ουκρανία: «Άρπαξαν παιδιά από τη Μαριούπολη και τα έστειλαν στη Ρωσία»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στην επιβολή σοβαρού κόστους στη Ρωσία για τη βάναυση επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.

 «Πεθαίνω;»: Τι ρωτούσε ο Αμπράμοβιτς μετά τη δηλητηρίαση    

Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, τις κρίσιμες επιπτώσεις που είχαν αυτά τα όπλα στη σύγκρουση και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμάχους και εταίρους να εντοπίσουν πρόσθετες δυνατότητες για να βοηθήσουν ο ουκρανικός στρατός υπερασπίζεται τη χώρα του. 

Μπάιντεν: Τι είπε σε Ευρωπαίους ηγέτες για το αν φεύγουν οι Ρώσοι

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια. Εξέτασε επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ενημέρωσε από την πλευρά του τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top