«Πεθαίνω;»: Τι ρωτούσε ο Αμπράμοβιτς μετά τη δηλητηρίαση      

Το χημικό όπλο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με το οποίο δηλητηριάσθηκε     

Αν...  πεθαίνει ρωτούσε τον γιατρό του ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς που φέρεται να δηλητηριάσθηκε όπως και Ουκρανοί διαπραγματευτές.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη διαπραγμάτευση Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη διαπραγμάτευση Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη (πηγή AP)  

 

Ουκρανία: Δηλητηριάστηκαν ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

«Πεθαίνω;», φέρεται να ρωτούσε τον γιατρό ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς μόλις εκδηλώθηκαν τα πρώτα σημάδια της δηλητηρίασης, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλούνται πληροφορίες από πρόσωπο που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση Ουκρανίας-Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο πρόεδρος της Τσέλσι φέρεται να δηλητηριάστηκε σύμφωνα με ειδικούς και με βάση τα συμπτώματα από χλωροπικρίνη, χημικό όπλο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ή από μικρή δόση Νόβιτσοκ, με βάση τα συμπτώματα που είχε.   

Αμπράμοβιτς: Έχασε την όραση του για αρκετές ώρες

Τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν το διάστημα ανάμεσα στη νύχτα της 3ης Μαρτίου και στο πρωί της 4ης Μαρτίου και σε αυτά περιελαμβάνονταν  κοκκινισμένα μάτια, συνεχής και επίπονη δακρύρροια, ξεφλουδισμένο δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια.

Τα ίδια συμπτώματα εμφάνισαν όμως και τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, τα οποία είναι μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όπως ο Ουκρανός διπλωμάτης, με καταγωγή από τους Τατάρους της Κριμαίας, Ρουστέμ Ουμέροβ.

Τσίπρας: «Μην την πατήσουμε όπως ο Αμπράμοβιτς»

Οι ρωσικές δυνάμεις «ανασυντάσσονται»  στο Κϊεβο και το Τσερνίχιφ για να επικεντρωθούν σε άλλες περιοχές 

Όσον αφορά τις εξελίξεις σε στρατιωτικό επίπεδο, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται κοντά στο Κίεβο και στην πόλη Τσερνίχιφ, στη βόρεια Ουκρανία, προκειμένου να επικεντρώσουν τη δράση τους σε άλλες περιοχές και να ολοκληρώσουν την «απελευθέρωση» της περιφέρειας του Ντονμπάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που μεταδόθηκε από ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ανακοίνωση που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Reuters έρχεται μία ημέρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της κοντά στο Κίεβο και το Τσερνίχιφ, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Σύμφωνα πάντως με δημοσιογράφους του Reuters που βρίσκονται στο Κίεβο καθώς και με τον δήμαρχο του Τσερνίχιφ, οι ρωσικές επιθέσεις και στις δύο αυτές περιοχές συνεχίστηκαν και σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top