Αμπράμοβιτς: Έχασε την όραση του για αρκετές ώρες

Επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασής του o Ρώσος ολιγάρχης

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα συμπτώματα δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς

Εκπρόσωπος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της WSJ ότι ο Ρώσος ολιγάρχης και μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Όπως ανέφερε χθες η WSJ, ο Αμπράμοβιτς εμφάνισε προβλήματα στο δέρμα του προσώπου και των χεριών του και ερυθρότητα στα μάτια. 

Ουκρανία: Δηλητηριάστηκαν ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

Ο εκπρόσωπός του δεν αποκάλυψε περισσότερα ως προς το ποιος εικάζει ότι στοχοποίησε τον δισεκατομμυριούχο και τα δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας. 

Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ωστόσο, νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση έρχονται τώρα στο φως. 

 

 

Ο δημοσιογράφος του Guardian, Shaun Walker, αποκάλυψε πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία.

Ο Ζελένσκι είπε στον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς;

Αξιωματούχοι της Δύσης, που εξέτασαν το περιστατικό, σημείωσαν ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. 

Αμπράμοβιτς: Το ρεπορτάζ της WSJ

Χθες προκλήθηκε «σεισμός» από την αποκάλυψη της WSJ για τη δηλητηρίαση του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. 

Επισήμως στη μαύρη λίστα της ΕΕ ο Αμπράμοβιτς

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, μετά από συνάντηση στο Κίεβο, ο Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Συγκεκριμένα εμφάνισαν ερυθρότητα και πόνο στα μάτια και ξεφλούδιζε το δέρμα στο πρόσωπο και στα χέρια τους. 

Υπάρχουν υποψίες πως πίσω από το περιστατικό βρίσκονται σκληροπυρηνικοί της Μόσχας που στόχο είχαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. 

Ο Αμπράμοβιτς στη νέα λίστα κυρώσεων της Μ. Βρετανίας!

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο πολιτικός Rustem Umerov, ανάρρωσαν μετά την επίθεση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. 

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, ενώ ο εκπρόσωπός του δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε ενδεχόμενη υπόθεση δηλητηρίασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top