Ο Αμπράμοβιτς στη νέα λίστα κυρώσεων της Μ. Βρετανίας!

Μετέφερε το τζετ του στο Ισραήλ

Έναν ακόμη, τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ, στοχεύοντας σε περισσότερα από δώδεκα επιπλέον άτομα. Μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.  

Τσέλσι: Μεγάλες αντιδράσεις των οπαδών υπέρ του Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης, φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο 4ο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων. 

O Αμπράμοβιτς είναι ήδη στη μαύρη λίστα της Βρετανίας, όπου ζει. Πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο Ρώσος Μίδας φρόντισε να στείλει το πολυτελές του σκάφος στο Μαυροβούνιο και το αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ για να τα διασώσει.  Επιπλέον, η Κομισιόν έχει προτείνει απαγόρευση σε όλα τα είδη που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ, δηλαδή πολυτελή προϊόντα και αγαθά, ενώ στο τραπέζι φαίνεται ότι βρίσκονται οι ρωσικές εξαγωγές σιδήρου και χάλυβα, καθώς και απαγόρευση των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. 

Δε θα πληγεί ο ενεργειακός εφοδιασμός, αφού αρκετοί ηγέτες απέκλεισαν την απαγόρευση στη σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών, παρά τις εκκλήσεις των Βαλτικών χωρών και άλλων χωρών να χτυπηθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.  

Την ίδια ώρα τα μάτια είναι στραμμένα στα αποτελέσματα των κυρώσεων που ήδη υπάρχουν στη ρωσική οικονομία. Υπάρχουν σενάρια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη από την Τετάρτη, αναφέρουν οι FT, με τον υπουργό Οικονομικών της Anton Siluanov να απειλεί να κάνει πληρωμές εξωτερικού χρέους σε ρούβλια. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top