Επισήμως στη μαύρη λίστα της ΕΕ ο Αμπράμοβιτς

Ο ίδιος έστειλε το αεροσκάφος του σε ασφαλές σημείο

Και επίσημα πλέον είναι στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ ο Ρώσος Μίδας Ρομάν Αμπράμοβιτς. 

Ο Αμπράμοβιτς στη νέα λίστα κυρώσεων της Μ. Βρετανίας!

Οι Βρυξέλλες στοχοποιούν τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο λόγω της «προνομιακής του πρόσβασης» στον Πούτιν, με τον οποίο ο Αμπράμοβιτς διατηρεί «πολύ καλές σχέσεις», οι οποίες βοήθησαν και τον ίδιο, αλλά και την ρωσική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της προσπάθειες.

Πάντως ο ίδιος φρόντισε να στείλει το αεροσκάφος του σε ασφαλές έδαφος: μετά το Ισραήλ, το έστειλε στη Μόσχα για να είναι σίγουρος ότι δε θα κατασχεθεί. 

Τσέλσι: Μεγάλες αντιδράσεις των οπαδών υπέρ του Αμπράμοβιτς

Την ίδια στιγμή, στο Κίεβο κατευθύνονται με τρένο 3 Ευρωπαίοι ηγέτες. Οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Είχαν ενημερώσει τους Ευρωπαίους στη Σύνοδο των Βερσαλλιών, αλλά η επίσκεψη επιβεβαιώθηκε μόλις χθες. Για τη διαδρομή τους έχει ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ. Οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται συντονισμός. Υπάρχουν πληροφορίες ότι προετοιμάζεται ακόμα μία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μαζί με την τακτική ευρωπαϊκή σύνοδο που έχει προγραμματιστεί στις 24 και 25 Μαρτίου.  Η Δύση θα ήθελε μια κοινή Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – ΝΑΤΟ, ωστόσο αυτό σκοντάφτει στην αδυναμία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top