ΗΠΑ: Πέθανε ο άντρας στον οποίο είχε μεταμοσχευθεί καρδιά χοίρου

Η κατάσταση του επιδεινώθηκε δυο μήνες μετά την εγχείρηση

Πέθανε ο άντρας στον οποίο είχε μεταμοσχευθεί καρδιά γενετικά τροποποιημένου χοίρου μετά από δυο μήνες από την εγχείρηση. Αυτό ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στο οποίο νοσηλευόταν.

«Η μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο στον πατέρα μου είναι ένα θαύμα»

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, πέθανε την Τρίτη, αφότου άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του. «Όταν κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να αναρρώσει, του παρασχέθηκε ανακουφιστική φροντίδα». 

Η εγχείρηση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις επτά Ιανουαρίου είχε δημιουργήσει ελπίδες καθώς τέτοια ξένα μοσχεύματα από ζώο σε άνθρωπο θα μπορούσαν να επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί η έλλειψη δωρεάς οργάνων. 

Όπως δήλωσε το νοσοκομείο «Η καρδιά λειτούργησε πολύ καλά για αρκετές εβδομάδες, χωρίς καμιά ένδειξη απόρριψης. Μετά την εγχείρηση ο ασθενής μπόρεσε να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες φυσικοθεραπείας για να τον βοηθήσουν να ανακτήσει δυνάμεις».

Επομένως οι ερευνητές θεωρούν την εμπειρία επιτυχή. «Αποσπάσαμε πολύτιμες πληροφορίες και μάθαμε ότι η καρδιά ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου μπορεί να λειτουργήσει σωστά μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μοχιούντιν, ο επιστημονικός διευθυντής του προγράμματος ξενομεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου αυτού.

H πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο είναι γεγονός

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης ήταν η τελευταία ελπίδα για τον Μπένετ, ο ίδιος είχε ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους από μια τέτοια εγχείρηση και είχε δώσει την συγκατάθεση του για να λάβει το μόσχευμα. 

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε επείγουσα άδεια για την εγχείρηση αυτή με την ελπίδα να σωθεί η ζωή του ασθενή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top