Ποιοι είναι οι Ρώσοι εκατομμυριούχοι φίλοι του Πούτιν που «κυνηγά» η Δύση

Οι οκτώ Ρώσοι ολιγάρχες που επέβαλαν κυρώσεις Μπάιντεν και Τζόνσον

Σε οκτώ Ρώσους ολιγάρχες, που έχουν στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέβαλαν κυρώσεις ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον. Οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο χρόνια και βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά της ρωσικής οικονομίας. 

Κρίση στην Ουκρανία: Με αυστηρές κυρώσεις απαντούν ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Ρωσία

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου: o 65χρονος Μπόρις Ρότενμπεργκ, παιδικός φίλος του Πούτιν και ο αδελφός του Αρκάντι. Είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Συνιδιοκτήτες της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας αγωγών φυσικού αερίου, έβγαλαν δισεκατομμύρια από συμβάσεις με την Gazprom και τους Ολυμπιακούς στο Σότσι.

Πούτιν - εκατομμυριούχοι Ρωσία

φίλοι Πούτιν

Μοιράζονται το ίδιο πάθος με το τζούντο με τον Ρώσο πρόεδρο.

Πούτιν τζούντο

Βλαντιμίρ Πούτιν - τζούντο

Ποιοι είναι οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι που κυνηγάει η δύση

Ο 70χρονος Αλεξάντρ Μπόρτνικωφ μπήκε με τον Πούτιν τo 1975 στην τρομερή σοβιετική υπηρεσία ασφάλειας KGB, όπου έμεινε 30 χρόνια.

Επικεφαλής, τώρα, στην οικονομική υπηρεσία της διαδόχου της, FSB, ελέγχει τη ρωσική οικονομία. Πάει κυνήγι με τον Πούτιν και είναι μπλεγμένος σε βρώμικες υποθέσεις, όπως τη δηλητηρίαση των Λιτβινένκο και Ναβάλνι. 

Αλεξάντρ Μπόρντικοφ - Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο 70χρονος Αλεξάντρ Μπόρτνικωφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Συμπαίκτης του Πούτιν στο χόκεϊ επί πάγου ο 69χρονος Γκενάντι Τιμτσένκο, έκτος πλουσιότερος Ρώσος, με δικό του επενδυτικό όμιλο και μεγαλομέτοχος στην Russia Bank, η οποία ελέγχει όμιλο μίντια - όργανο του προέδρου. 

Βλαντιμίρ Πούτιν - χόκει

Ο 69χρονος Γκενάντι Τιμτσένκο, έκτος πλουσιότερος Ρώσος

Γκενάντι Τιμτσένκο

Ο 59χρονος Σεργκέι Κιριγιένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του Πούτιν και επικεφαλής της Ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Ροσατόμ, είχε χρηματίσει πρωθυπουργός στα 35 του. Ο γιος του Βλαντίμιρ ελέγχει την μεγαλύτερη ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σεργκέι Κιριγιένκο - Βλαντιμίρ Πούτιν

Κιριγιένκο - Πούτιν

Τέλος ο Πέτρ Φράντκωφ είναι στο τιμόνι της λεγόμενης «στρατιωτικής τράπεζας» PSB, στυλοβάτισσας της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Πετρ Φράντκωφ

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top