Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εισβολή σε Ουκρανία»

Το 75$ του ρωσικού στρατού βρίσκεται στην Ουκρανία, λένε οι Αμερικανοί

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη δώσει εντολή στα στρατεύματά του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του CBS News την Κυριακή.

«Οι μυστικές υπηρεσίες λένε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν όντως λάβει εντολές τώρα να προχωρήσουν στην εισβολή», είπε ο Ντέιβιντ Μάρτιν στην παρουσιάστρια του Face the Nation, Μάργκαρετ Μπρέναν, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Επομένως, όχι μόνο κινούνται όλο και πιο κοντά στα σύνορα και σε αυτές τις θέσεις επίθεσης, αλλά οι διοικητές κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελιχθούν στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Ελπίδες για ειρηνική λύση μετά την επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν

Η αποκάλυψη του Μάρτιν έρχεται αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πολύ σίγουρος ότι ο Πούτιν έχει ήδη αποφασίσει ότι θα επιτεθεί στην Ουκρανία με βάση τη «σημαντική ικανότητα πληροφοριών» της Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι αξιωματούχοι εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικής προειδοποίησαν την Κυριακή ότι οι κινήσεις του Πούτιν δείχνουν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά επιμένουν ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει απειλή για τα αμερικανικά στρατεύματα.

«Έχει συγκεντρώσει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη εισβολή», είπε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στην Μάρθα Ράντατζ του ABC.

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι πιθανότητες να μπλοφάρει ο Πούτιν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε στο State of the Union του CNN: «Υπάρχει πάντα μια ευκαιρία».

«Όλα όσα βλέπουμε υποδηλώνουν ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό, ότι βρισκόμαστε στο χείλος μιας εισβολής», συνέχισε.

Ο Μπλίνκεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αυτή την εβδομάδα για να προσπαθήσει να αποτρέψει τον πόλεμο - εφόσον η Μόσχα δεν έχει ήδη εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι εκείνο το σημείο.

«Είναι δική μου ευθύνη να κάνω ό,τι μπορώ για να προσπαθήσω διπλωματικά να αποτρέψω έναν πόλεμο», είπε ο Μπλίνκεν στο Meet the Press του NBC την Κυριακή.

Ο Μπλίνκεν ελπίζει ότι υπάρχει ακόμα μια διπλωματική πορεία προς τα εμπρός, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι το παράθυρο για διπλωματία «στενεύει».

Εάν γίνει τελικά η συνάντηση με τον Λαβρόφ, αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχει πόλεμος. Ωστόσο, εάν η συνάντηση ματαιωθεί, σημαίνει ότι ο πόλεμος έχει αρχίσει, επιβεβαίωσε ο Μπλίνκεν την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top