Μετάλλαξη Όμικρον: Το νέο ασυνήθιστο σύμπτωμα στα μάτια

Μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που είναι ασυμπτωματικά

Η μετάλλαξη Όμικρον «εκτόπισε» τη Δέλτα σε όλη την Ευρώπη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (18/1/2022)

Ένα νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον που μέχρι σήμερα δεν είχε σχετιστεί με την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντόπισαν επιστήμονες από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο - Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Το ασυνήθιστο σύμπτωμα επηρεάζει τα μάτια και μπορεί να είναι σημάδι της μετάλλαξης αυτής, καθώς, σύμφωνα με  βρετανική εφημερίδα «Εxpress», έχει εντοπιστεί σε αρκετούς ασθενείς που νόσησαν με αυτή τη μετάλλαξη. Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα γενική γιατρός, δρ. Νίνα Άσλαμ, προειδοποιεί ότι, όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να εμφανίσουν επιπεφυκίτιδα.

Νέο ανησυχητικό σύμπτωμα της Όμικρον - Επηρεάζει τη συμπεριφορά

Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα, της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Μάρτιο του 2020. Η 29χρονη γυναίκα είχε μικρό πρόβλημα με το αναπνευστικό της, ωστόσο έπασχε και από σοβαρή επιπεφυκίτιδα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς

Όπως εξήγησε η δρ. Νίνα Άσλαμ, η συγκεκριμένη παραλλαγή βάζει στο στόχαστρο τους οφθαλμούς: «Οι κυτταρικοί υποδοχείς μέσω των οποίων οι παραλλαγές της νόσου Covid εισέρχονται στο σώμα, βρίσκονται στους οφθαλμούς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μια προκαταρκτική μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η Όμικρον μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να επηρεάζει τους οφθαλμούς απ΄ότι άλλες μεταλλάξεις».

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσήσατε και δεν το ξέρετε

Το σύμπτωμα αυτό, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που είναι ασυμπτωματικά, υπογράμμισε και σύστησε στους πολίτες να φροντίζουν για την υγεία των ματιών τους. Σε περίπτωση που τα μάτια τους κοκκινίσουν, να αντιμετωπίσουν γρήγορα το πρόβλημα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Ποια δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Μετάλλαξη Όμικρον: Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νέα παραλλαγή

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν περιγραφεί ως ήπια και μοιάζουν περισσότερο με αυτά ενός κοινού κρυολογήματος.

Ωστόσο, άλλα αναφερόμενα συμπτώματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, ναυτία ή έμετο, με μερικούς ανθρώπους να εμφανίζουν επίσης υπνική παράλυση, όπως και νυχτερινές εφιδρώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top