Βραζιλία: Τεράστιος βράχος καταπλάκωσε τουρίστες σε φαράγγι - 7 νεκροί

Πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι

Η στιγμή που ο γιγαντιαίος βράχος αποκολλείται, πέφτει και συνθλίβει σκάφη με τουρίστες - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι μετά την πτώση κομματιού απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, που συνέθλιψε τουριστικά πλεούμενα κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Ακόμα εννέα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ακόμη αγνοούνται. Στη λίμνη βρίσκονται δύτες που αναζητούν νέα θύματα.

Πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Βραζιλία

Βραζιλία πτώση βράχου

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών, καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα. Ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Βραζιλία νεκροί

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του στα social media, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης, χθες Σάββατο, τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top