Από «φρικιό», ιδιοφυΐα: Η 9χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

Οι δυσκολίες και το bullying δεν πτόησαν την Adhara Pérez από το Μεξικό

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και ποια η εξέλιξή της; Βίντεο Star

Η 9χρονη Adhara Pérez από το Μεξικό είναι η απόδειξη ότι η διαφορετικότητα μετράει και μπορεί να αποδειχθεί μοναδικό δώρο της φύσης.

Οι άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο - Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας

 

Η μικρή που έχει κατά 2 μονάδες υψηλότερο IQ από τους Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ γεννήθηκε σε μια φτωχή γειτονιά του Μεξικού και διεγνώσθη με σύνδρομο Άσπεργκερ στην ηλικία των δύο. Αντιμετώπισε τον ρατσισμό από τους συμμαθητές και τους δασκάλους της, που την αποκαλούσαν «φρικιό» και κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Σε έναν σχολικό χορό την είδα να παίζει μέσα σε ένα σπιτάκι. Οι συμμαθητές της την κλείδωσαν μέσα και άρχισαν να τη φωνάζουν «φρικιό» και να τη χτυπούν.

 

 

Η Adhara δεν έμοιαζε με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας της. Κοιμόταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί. Η μικρούλα είχε κατακτήσει την ύλη των μαθηματικών και το επίπεδο των μαθημάτων της τάξης της και δεν είχε πλέον για εκείνη κανένα ενδιαφέρον.

Όμως οι γονείς της, αναζητώντας τη βοήθεια των ειδικών, κατέληξαν σε ένα κέντρο για χαρισματικά παιδιά, όπου άλλαξαν όλα.

 

 

 

 

Η Adhara υπεβλήθη σε τεστ νοημοσύνης, τα οποία έδειξαν ότι έχει IQ 162, υψηλότερο και από ιδιοφυΐες, όπως ο Αϊνστάιν ή ο Χόκινγκ. Επειδή στην περιοχή της δεν υπήρχαν σχολεία για χαρισματικά παιδιά, η 9χρονη ολοκλήρωσε ταχύρρυθμα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σήμερα φοιτά στο πανεπιστήμιο, σπουδάζοντας ταυτόχρονα δύο αντικείμενα Μηχανικής.

Μεγάλο της όνειρό είναι να σπουδάσει αστροφυσική και να γίνει αστροναύτης στη NASA. Ήδη το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, της έχει προσφέρει υποτροφία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία έκδοσης της βίζας της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top