Οι άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο - Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας

«Έσπασαν» κάθε ρεκόρ στα IQ tests - Ξεπέρασαν ακόμα και τον Αϊνστάιν

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και ποια η εξέλιξή της; Βίντεο Star

Η νοημοσύνη ή αλλιώς IQ (intelligence quotient) όπως είναι γνωστό είναι κάτι που δεν μπορούμε εύκολα να μετρήσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες τεστ ευφυΐας που ανάλογα με το σκορ που θα σημειώσει κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να «μετρήσει» το επίπεδο της ευφυΐας του. 

Ποιοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σύμφωνα με αυτά τα tests, ο μέσος άνθρωπος έχει IQ 100. Οποιοσδήποτε σκοράρει από 140 και πάνω θεωρείται ιδιοφυΐα.
Και όμως, υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο ξεπέρασαν το 140, αλλά κατόρθωσαν να φτάσουν το 300.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το IQ του γνωστού φυσικού και έναν από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, θεωρείται ότι ήταν περίπου 160.

Τα πιο γνωστά τεστ νοημοσύνης είναι τα: Wechsler Adult Intelligence Scale, Stanford-Binet Intelligence Scale, and Peabody Individual Achievement Test, τα οποία περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων συναισθηματικών, μουσικών, οπτικών-χωρικών, νατουραλιστικών και γλωσσικών-λεκτικών.

Αυτοί είναι οι 10 πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο - Τα IQ τους «έσπασαν» κάθε ρεκόρ

1) Jacob Barnett: IQ 170

Jacob Barnett -  οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο

Ο Jacob Barnett. φωτογραφία Facebook

Ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με μέτριο έως σοβαρό αυτισμό σε ηλικία μόλις δύο ετών και οι γιατροί προέβλεπαν ότι δε θα μάθαινε ποτέ να δένει τα παπούτσια του. Φυσικά τους διέψευσε! Το παιδί - θαύμα τελείωσε το σχολείο σε λιγότερο από έναν χρόνο και πήγε στο κολέγιο σε ηλικία 10 ετών. Ήταν ήδη γνωστός φυσικός σε ηλικία 13 ετών και σήμερα στα 21 του έτη εργάζεται για το διδακτορικό του.

2) Judit Polgár: IQ 170

Judit Polgár

H Judit Polgár. twitter

Η master στο σκάκι Judit Polgár θεωρείται η καλύτερη γυναίκα σκακιστής όλων των εποχών. Το 1991, σε ηλικία 15 ετών και 4 μηνών, ήταν η νεότερη παίκτης που έγινε Διεθνής Grandmaster. Έχει αναφερθεί ότι έχει IQ 170. Το σκάκι, παρεμπιπτόντως, είναι μόνο ένα από τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

3) Rick Rosner: IQ 192–198

Rick Rosner

O Rick Rosner. facebook

Ο Rick Rosner έχει κάνει περισσότερα από 30 τεστ IQ, αποκαλύπτοντας ότι το IQ του είναι μεταξύ 192 και 198, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι δοκιμές καθορίζουν τις βαθμολογίες τους. Ο φερόμενος ως ο δεύτερος πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο πριν γίνει συγγραφέας για την τηλεόραση, εργάστηκε ως στρίπερ και μοντέλο γυμνού. Μήνυσε το δίκτυο ABC για μια ελαττωματική ερώτηση, αφού έχασε το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» (Who Wants to Be Millionaire) στην ερώτηση των 16.000 $, αλλά έχασε την υπόθεση. 

4) Evangelos Katsioulis: IQ 198

Evangelos Katsioulis

Με βαθμολογία 198, ο Ευάγγελος Κατσιούλης έχει το υψηλότερο IQ στον κόσμο, σύμφωνα με τον World Genius Directory. Ο Έλληνας ψυχίατρος έχει, επίσης, πτυχία φιλοσοφίας και τεχνολογίας ιατρικής έρευνας. Το 2000 τελείωσε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε για το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική Έρευνα και Τεχνολογία το 2003 και στο ΜΑ στο Τμήμα Φιλοσοφίας το 2012.

5) Sho Yano: IQ 200

Ο Αμερικανός παθολόγος Sho Yano ξεκίνησε το κολέγιο σε ηλικία εννέα ετών και κατείχε MD and PhD σε ηλικία 21 ετών. Άρχισε να συνθέτει μουσική όταν ήταν τεσσάρων, αλλά επικεντρώθηκε στην νευρολογία των παιδιών. 

6) Nathan Leopold: IQ 200

Nathan Leopold

O Nathan Leopold. ap images

Ο διαβόητος Nathan Leopold είχε IQ 200 και μιλούσε εννέα γλώσσες μέχρι την ηλικία των 18 ετών, αλλά δε χρησιμοποίησε την ευφυΐα του για το κοινό καλό. Όταν ήταν 19 ετών συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του για μια δολοφονία το 1924, αφού προσπάθησαν να διαπράξουν το «τέλειο έγκλημα». Ο Leopold πέρασε 33 χρόνια στη φυλακή προτού αφεθεί ελεύθερος σε απαλλαγή. Πέθανε το 1971.

7) Marilyn vos Savant: IQ 228

Κάνοντας ένα τεστ νοημοσύνης για ενήλικες τύπου Stanford-Binet στην ηλικία των 10 ετών, η Marilyn είχε σκορ 228, που της έδωσε αργότερα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, μέχρι το 1990 οπότε και αφαιρέθηκε επειδή οι αριθμοί θεωρούνται ανακριβείς. Απαντά σε φιλοσοφικές και μαθηματικές ερωτήσεις για τους αναγνώστες του περιοδικού Parade στη στήλη «Ρωτήστε τη Μέριλιν» από το 1986.

8) Ainan Cawley: IQ 263

 Ainan Cawley

Ο  Ainan Cawley σε ηλικία 8 ετών. twitter

Ο Ainan που θεωρείται μια από τις ιδιοφυϊες σε μικρή ηλικία, σήμερα είναι 21 ετών και υπολογίζεται ότι έχει IQ 263. Σε ηλικία οκτώ χρονών, είχε ήδη παρακολουθήσει μαθήματα χημείας τρίτου έτους στο Polytechnic της Σιγκαπούρης και είχε απομνημονεύσει τα πρώτα 518 δεκαδικά ψηφία του π (3,14). Φαίνεται, επίσης, να έχει και καλλιτεχνική φλέβα, αφού έχει γράψει το σενάριο και συνέθεσε μουσική για μια ταινία μικρού μήκους που ονομάζεται «Reflection» σε ηλικία 12 ετών.

9) Adragon De Mello: IQ 400

Το 1988, όταν ο Adragon De Mello αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Santa Cruz με πτυχίο στα υπολογιστικά μαθηματικά στην ηλικία των 11 ετών, ήταν ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες (ρεκόρ που δεν κατέχει πλέον). Ο De Mello που δεν έχει θεαθεί δημόσια τα τελευταία 20 χρόνια, φέρεται να ήταν «εργαζόμενος υψηλής τεχνολογίας» και ανέλαβε την φροντίδα του πατέρα του που πέθανε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

10) Nikola Tesla: IQ 160–310

Nikola Tesla

Ο Σέρβοαμερικανός εφευρέτης Νικολά Τέσλα,  ανταγωνιστής του Τόμας Έντισον, εκτιμάται ότι είχε IQ που κυμαινόταν μεταξύ 160 και 310, ανάλογα με το μέτρο. Ο Tesla είναι πιο γνωστός για την εφεύρεση του πρώτου κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής και μετάδοσης AC. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, η ψυχική υγεία του επιδεινώθηκε και πέθανε μόνος του στο δωμάτιο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης όπου διέμενε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top