Μπριζίτ Μακρόν: Κάνει μήνυση για fake news που την εμφανίζουν ως άνδρα

Φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο λένε ότι είναι τρανς γυναίκα

Μήνυση θα κάνει η Μπριζίτ Μακρόν για ψευδείς ισχυρισμούς ότι γεννήθηκε άνδρας. Πρόκειται μάλιστα να κινηθεί νομικά για μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι είναι τρανς γυναίκα και γεννήθηκε άνδρας.

Η Μπριζίτ Μακρόν μιλάει για τον ρόλο της ως Πρώτη Κυρία

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει στοχοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, αφού δημοσιεύτηκαν σε ακροδεξιό ιστότοπο τον Σεπτέμβριο.

Οι φήμες υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Jean-Michel Trogneux.Το όνομα έχει γίνει δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χιλιάδες αναφορές.

Ένας εκ των δικηγόρων της κυρίας Μακρόν, η οποία είναι μητέρα τριών ενήλικων παιδιών από τον πρώτο της γάμο, επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει δράση.«Αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία, είναι σε εξέλιξη», επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Jean Ennochi στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα ψέματα για την 68χρονη έχουν διαδοθεί από λογαριασμούς που αντιτίθενται στον σύζυγό της, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στην πολιτική ακροδεξιά, ομάδες κατά των εμβολίων και από το κίνημα συνωμοσίας QAnon.

Τα Γαλλικά ΜΜΕ εντόπισαν την ιστορία σε ένα άρθρο που γράφτηκε σε ακροδεξιό περιοδικό από μια γυναίκα ονόματι Natacha Rey. Στη συνέχεια βρήκε ένα ευρύτερο κοινό αφού συζητήθηκε σε μια πολυδιάστατη μετάδοση στο YouTube με απόψεις που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από μια ποικιλία αντι-vaxxers, σκεπτικιστές του Covid και ακροδεξιούς ακτιβιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα Libération.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μακρόν στοχοποιείται από τότε που εξελέγη ο σύζυγός της το 2017, καθώς τα τρολ στο παρελθόν είχαν βάλει στο στόχαστρο τη διαφορά ηλικίας σχεδόν 25 ετών του ζευγαριού.

Μπριζίτ Μακρόν: «Ο Εμμανουέλ είναι ίδιος εδώ και 20 χρόνια»

Η θεωρία συνωμοσίας έρχεται στο φως καθώς η Γαλλία αντιμετωπίζει προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022. Ο Μακρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, αλλά αναμένεται να το ανακοινώσει σύντομα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top