Μετάλλαξη Όμικρον: Υπήρχε στην Ευρώπη πριν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική;

Κρούσματα βρέθηκαν στην Ολλανδία μια βδομάδα πριν εντοπιστεί στην Αφρική

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/11)

Ερωτήματα για το πότε έφτασε η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη γεννά ανακοίνωση Ολλανδών υγειονομικών, καθώς φέρεται να εντοπίστηκαν στη χώρα κρούσματα πριν τον εντοπισμό τους στη Νότια Αφρική.

Μετάλλαξη Όμικρον: Επικίνδυνη για παιδιά κάτω των δύο ετών

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον ταυτοποιήθηκε σε δύο δείγματα τεστ που είχαν ληφθεί στην Ολλανδία, πριν ακόμα εντοπιστούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δύο πτήσεις που έφτασαν από τη Νότια Αφρική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM), η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε δύο δείγματα που ελήφθησαν στις 19 και στις 23 Νοεμβρίου και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική. Η παραλλαγή B.1.1.529 αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τη Νότια Αφρική στις 24 Νοεμβρίου 2021.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

Σημειώνεται ότι θεωρητικά τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ολλανδία ήταν από δύο πτήσεις από Γιοχάνεσμπουργκ και Κέιπ Τάουν που έφτασαν στο Άμστερνταμ στις 26 Νοεμβρίου, όταν τουλάχιστον 14 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στη νέα παραλλαγή.

Ολλανδία: Θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον 13 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε επιφυλακή η Ολλανδία

Η ανακάλυψη της Όμικρον προκάλεσε ανησυχίες σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στους εμβολιασμούς και να παρατείνει τη σχεδόν διετή πανδημία της COVID-19.

Περίπου 61 από τους 600 και πλέον επιβάτες σε πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και τέθηκαν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στην Ολλανδία την περασμένη Παρασκευή. 

Οι ολλανδικές αρχές προσπαθούν, επίσης, να επικοινωνήσουν και να υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ 5.000 ακόμα επιβάτες που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή το Ζιμπάμπουε. 

Στην Ολλανδία, την Κυριακή τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για την Covid-19 σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα ημερήσια κρούσματα ρεκόρ που ξεπερνούν τις 20.000 και να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top