Ολλανδία: Θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον 13 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

Lockdown σε καταστήματα και εστίαση

Το νέο στέλεχος Όμικρον ανιχνεύθηκε σε 13 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική με προορισμό την Ολλανδία, αναφέρει το BBC.

Ολλανδία: 61 επιβάτες πτήσεων από τη Ν. Αφρική έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό

Όπως είχε γνωστό χθες, από ένα σύνολο 600 επιβατών δύο πτήσεων που προσγειώθηκαν στο Άμστερνταμ, εντοπίστηκαν 61 που ήταν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φόβοι για παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον. Ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο οι ολλανδικές αρχές έκαναν σήμερα γνωστό ότι βρέθηκαν 13 θετικά κρούσματα της μετάλλαξης.

Οι θετικοί επιβάτες των δύο πτήσεων της KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Σίπολ. Σε καραντίνα πέντε ημερών στις οικίες τους τέθηκαν όσοι ελέχθησαν και βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ θα υποβληθούν και σε νέα διαγνωστικά τεστ.

Μετά την ανακοίνωση των 13 κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα κρούσματα Όμικρον στη χώρα.

Ολλανδία: Lockdown σε καταστήματα και εστίαση

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, πως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα στην Ολλανδία θα πρέπει να κλείνουν από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων μέτρων, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο η αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα να οδηγήσει στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν, επιπλέον, τη χρήση μάσκας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα τεθούν σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από τον Ρούτε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης τύπου από τη Χάγη, όπου συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες διαδηλωτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top