Λίντα Ζερβάκη: Η Ελληνίδα που θα συντονίσει το ντιμπέιτ των Γερμανών

Το παρατσούκλι «τζατζίκι», το bullying στο σχολείο και η λαμπρή καριέρα της

Οι Γερμανοί αποχαιρετούν την Άνγκελα Μέρκελ / Ρεπορτάζ από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ελληνικό αέρα θα έχει το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Κυριακής στη Γερμανία ενόψει των εκλογών, καθώς την «τηλεμαχία» θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, η μια εκ των οποίων Ελληνίδα. 

Μέρκελ: «Δυσκολότερη στιγμή μου όταν ζήτησα τόσα από την Ελλάδα»

Οι εκλογές για την Καγκελαρία έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου και οι τρεις υποψήφιοι, Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους (Die Gruene), είναι έτοιμοι για το ντιμπέιτ. 

Η 46χρονη Λίντα Ζερβάκη που θα βρίσκεται εκεί, είναι καταξιωμένη δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ProSieben. Μάλιστα μέχρι τον Απρίλιο του 2021 παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων των 20:00 του πρώτου καναλιού ARD.

Ποια είναι η Λίντα Ζερβάκη

Η Λίντα Ζερβάκη είναι κόρη Ελλήνων με καταγωγή από την Κρήτη που μετανάστευσαν στο Αμβούργο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», είχε αποκαλύψει ότι το παρατσούκλι της ήταν «τζατζίκι» ενώ είχε δεχτεί bullying για την ελληνική καταγωγή της. 

Μέχρι τα 28 της εργαζόταν στο περίπτερο που διατηρούσε η οικογένειά της. Η δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 2006 από το κρατικό κανάλι της Βόρειας Γερμανίας. Το 2013, κατάφερε να ενσωματωθεί στο δημοσιογραφικό δυναμικό του γερμανικού δικτύου «ARD» κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης αλλοδαπής παρουσιάστριας της ειδησεογραφικής εκπομπής «Tagesschau». Όπως είχε παραδεχτεί η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της, ο δρόμος της δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. 

«Δεν είναι αυτονόητο για τους Γερμανούς πως, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων και τους ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι αλλοδαποί και παρουσιαστές ειδήσεων. Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος για να το καταλάβουν», είχει πει στο παρελθόν.

H Λίντα είναι παντρεμένη με δημοσιογράφο και μητέρα δύο παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top