Ερντογάν στα Κατεχόμενα: «Ξέρουμε ποιος είναι ο εισβολέας στην Κύπρο»

«Εμπρηστικές» δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο

Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Εμπρηστικές» ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Ο Ερντογάν έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κύπρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο, ενώ χαρακτήρισε την την τουρκική εισβολή του 1974 «ηρωικό έπος». Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι πρόκειται για μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας και του ηρωικού έπους του 1974».

Κύπρος: Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων είναι πολύ καλές τη στιγμή που ελληνική πλευρά «εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις και δεν επιθυμεί λύση».

«Σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι. (...) Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους» δήλωσε.

«Παρά τις προδοσίες, δε θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια»

Όπως είπε ο Ερντογάν, «φτάσαμε στο σήμερα πληρώνοντας ένα τίμημα. Παρά τις προδοσίες, εμείς δε θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του». «Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι» συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί» πρόσθεσε. «Η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top