Κύπρος: Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνοδευόμενος από εκατοντάδες συνεργάτες του και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Ερντογάν έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κύπρο.

Σε περίπου μια ώρα, αναμένεται να ανακοινώσει όσα έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες, στη λεγόμενη «Βουλή» του ψευδοκράτους.

Κύπρος: Με ισχυρή φρουρά ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Είναι πιθανό να μιλήσει για εύρεση υδρογονανθράκων στην περιοχή. Στη συνέχεια θα δει τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ και μαζί το βράδυ θα κηρύξουν την έναρξη φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, που θα παίξουν Τούρκοι υπουργοί και διάσημοι. Αύριο, ανήμερα της «μαύρης» επετείου, θα γίνει η φιέστα. Ασαφές παραμένει ωστόσο το αν θα πάει αύριο στην Αμμόχωστο.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν φύγει από την Τουρκία, επέμεινε στο αφήγημα των δύο κρατών στην Κύπρο, διέψευσε το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Κυπριακού Λιμενικού και είπε ότι πάει στην Κύπρο, για «διπλή γιορτή», όπως χαρακτήρισε την επέτειο της εισβολής, που συμπίπτει με το μπαϊράμι. 

Οι προκλήσεις άρχισαν από χθες, όταν δύο Τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR της Κύπρου. Διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν πώς «αν ο Ερντογάν προκαλέσει, θα απαντήσουμε!»

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top