Στις 19 Ιουλίου η Ελλάδα μπαίνει στη «πράσινη» λίστα για τους Βρετανούς

Καταργείται η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Βίντεο Star

Το καλοκαίρι δεν έχει ξεκινήσει καλά για τους Βρετανούς, αφού η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού «σαρώνει» τη χώρα. 

Με το lockdown στη Μ. Βρετανία να παρατείνεται συνεχώς, πολλοί είναι οι πολίτες που ανυπομονούν να ταξιδέψουν, χωρίς όμως αυτό να είναι εύκολο.  

Οι περιορισμοί φαίνεται πως θα είναι λιγότεροι για τους πλήρως εμβολιασμένους, αφού η βρετανική κυβέρνηση τους εξαιρεί από την 10ημερη καραντίνα που απαιτείται κατά την επιστροφή από χώρες της πορτοκαλί λίστας. 

Βρετανία: Οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν σύντομα στις παραλίες

Αυτομάτως οι διάσημοι «πορτοκαλί» τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς, όπως Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία θα γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμοι και πιο οικονομικοί με λιγότερα PCR test. 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας της χώρας χρειάζονται περισσότερα κλινικά δεδομένα.   

Πάντως, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Daily Mail, η Ελλάδα πρόκειται να μπει στην «πράσινη λίστα» για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς στις 19 Ιουλίου. Αν ισχύσει αυτό οι τουρίστες που θα έρθουν για διακοπές στη χώρα μας δε θα είναι υποχρεωμένη να μπουν σε καραντίνα, όταν επιστρέψουν στη Μ. Βρετανία. 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο. 

Μ. Βρετανία: «Σώστε το καλοκαίρι μας» 

Βρετανοί πιλότοι κάλεσαν σήμερα τους πολιτικούς να σώσουν την περίοδο των θερινών διακοπών μέσω σαφέστερων ταξιδιωτικών οδηγιών και να παράσχουν απ' ευθείας οικονομική υποστήριξη για τη διάσωση θέσεων εργασίας, καθώς η βιομηχανία προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε μια υπαρξιακή κρίση που έφεραν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της Covid-19. 

Το Βέλγιο κλείνει τα σύνορά του με τη Μ. Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Η Μ. Βρετανία επιστρέφει σιγά - σιγά στην κανονικότητα, όμως ο ταξιδιωτικός τομέας είναι ουσιαστικά κλειστός για δουλειές. 

Βρετανοί υπουργοί εξετάζουν τρόπους για να ανοίξουν και πάλι ευρύτερα τα ταξίδια και μελετούν σχέδια για να σταματήσει να απαιτείται καραντίνα για τους εμβολιασμένους ενήλικους ταξιδιώτες από ορισμένους προορισμούς και τα παιδιά τους. 

Όμως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προειδοποιήσει πως ό,τι κι αν συμβεί, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα ταξίδια. 

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει, αν αυτό το καλοκαίρι θα σημάνει την επιτυχία ή την αποτυχία της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, ο οποίος ασκεί χρέη γενικού γραμματέα της Ένωσης Πιλότων Βρετανικών Αερογραμμών (BALPA). 

«Οι πιλότοι συναντούν σήμερα πολιτικούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να τους ζητήσουν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να δράσει τώρα και να σώσει όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το μέλλον της αεροπορίας και των ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο». 

Η BALPA δήλωσε πως ένα πιο διαφανές και ανοικτό σύστημα θα καταστήσει τους περιορισμούς πιο αναλογικούς και θα ανοίξουν και πάλι σε μεγαλύτερη κλίμακα τα ταξίδια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. 

Βάσει του υφιστάμενου συστήματος, μόνο ταξιδιώτες προς ένα μικρό αριθμό «πράσινων» χωρών μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα. 

Βρετανία: Εξετάζονται «ελευθερίες» στα ταξίδια για τους εμβολιασμένους

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς, περιλαμβανομένων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, χαρακτηρίζονται αυτή τη στιγμή με το τρέχον σύστημα «πορτοκαλί» και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ' αυτούς πρέπει να κάνουν τρία ακριβά τεστ για Covid-19 και να απομονωθούν για 10 ημέρες. 

Η BALPA κάλεσε την κυβέρνηση να επεκτείνει τον «πράσινο» κατάλογο όταν το σύστημα επανεξετασθεί στις 28 Ιουνίου. 

Ο Στράτον δήλωσε, επίσης, πως η απ' ευθείας κρατική υποστήριξη προς τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια θα βοηθήσει να διασωθούν θέσεις εργασίας και εταιρείες καθώς θα οδεύουν προς τον ευρωπαϊκό χειμώνα, που παραδοσιακά είναι μια περίοδος κατά την οποία οι Βρετανοί κάνουν λίγα ταξίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top