Βρετανία: Οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν σύντομα στις παραλίες

Τι δήλωσε ο υπουργός υγείας για την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Η Βρετανία εργάζεται για να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ώστε να επιτρέψει στον κόσμο να χαρεί θερινές διακοπές στις παραλίες της Ευρώπης, όμως τα σχέδια δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Βρετανία: Εξετάζονται «ελευθερίες» στα ταξίδια για τους εμβολιασμένους

Αυτή τη στιγμή οι βρετανοί πολίτες ουσιαστικά δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι κανόνες για την καραντίνα και τα τεστ είναι αυστηροί και δαπανηροί.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει ζητήσει από τη Βρετανία να άρει τις απαιτήσεις για τεστ και απομόνωση για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, όπως προβλέπει και ένα σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χάνκοκ δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση θέλει να αφήσει τους ανθρώπους να κάνουν οικογενειακές διακοπές, αλλά μόνον όταν αυτό θα είναι ασφαλές.

«Εργαζόμαστε πάνω σε σχέδια για να επιτρέψουμε ουσιαστικά στο εμβόλιο να φέρει πίσω μερικές από τις ελευθερίες που χρειάστηκε να περιοριστούν για να παραμείνουν οι άνθρωποι ασφαλείς», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

Ερωτηθείς αν ο εμβολιασμένοι θα έχουν ανακτήσει μέχρι τον Αύγουστο ελευθερίες ώστε να απολαύσουν φέτος διακοπές στο εξωτερικό, ο Χάνκοκ δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια, αλλά και κατανοεί τους ανθρώπους που θέλουν πίσω τις ελευθερίες τους.

Βρετανία: Η παραλλαγή Δέλτα αναβάλλει τη χαλάρωση των μέτρων για τις 19/7

«Όταν θα είμαι σε θέση να μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε θα το κάνουμε, αλλά είναι κάτι για το οποίο σίγουρα εργαζόμαστε, είναι κάτι που θέλω να δω να γίνεται», πρόσθεσε.

Η Βρετανία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών από Covid-19 στον κόσμο με σχεδόν 128.000 θανάτους, αλλά έχει αναπτύξει και μία από τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού, καθώς έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 80% των ενηλίκων και μια δεύτερη δόση σε σχεδόν το 60%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top