Το Βέλγιο κλείνει τα σύνορά του με τη Μ. Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Βίντεο Star

To Βέλγιο αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού «Δέλτα».

Παραλλαγή Δέλτα: Όσα γνωρίζουμε - Κατά πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια

Η Μεγάλη Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί 4.620.968 κρούσματα covid-19 και 127.970 θάνατοι, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 27 χωρών από τις οποίες απαγορεύεται η άφιξη ταξιδιωτών εκτός ΕΕ, ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Ιουνίου το αργότερο, δήλωσε χθες Σάββατο ο Γιαν Άικμανς εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας Φρανκ Βάντενμπρουκ.

«Kαμπανάκι» Μόσιαλου για παραλλαγή Δέλτα: Μεταδίδεται σε 5- 8 άτομα

Το Βέλγιο, όπου έχουν καταγραφεί 1.078.679 κρούσματα covid-19 και 25.125 θάνατοι, για το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα», το οποίο εμφανίστηκε αρχικά στην Ινδία και έχει προκαλέσει μεγάλη άνοδο των μολύνσεων στη Μεγάλη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι αρχές να αποφασίσουν να καθυστερήσουν κατά τέσσερις εβδομάδες την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία. 

Βέλγιο: Ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα

Βάσει των πιο αυστηρών κανόνων που θα τεθούν σε ισχύ στο Βέλγιο και οι οποίοι ήδη ίσχυαν για τη Νότια Αφρική, την Ινδία και τη Βραζιλία μόνο οι πολίτες της ΕΕ και οι Βέλγοι κάτοικοι θα μπορούν να εισέρχονται στο βελγικό έδαφος εφόσον προέρχονται από μία από τις χώρες που περιλαμβάνεται σε αυτό τον κατάλογο. Εξάλλου και αυτοί θα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες καραντίνας και θα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ. 

Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι διπλωμάτες σε σημαντική αποστολή και το προσωπικό των μεταφορών. 

Αυτή τη στιγμή μόνο το 6,1% των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, όμως μελέτες δείχνουν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι μεγαλύτερο. 
Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία ήδη πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σοβαρό λόγο για να ταξιδέψουν στο Βέλγιο.

Η Βρετανία και η Γεωργία είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 27 χωρών για τις οποίες ισχύουν τα πιο αυστηρά μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top