Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι στα… πόδια της!

Από τον Άιζενχάουερ στον… αγενή Τραμπ

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

H βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δεξίωση για τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7). Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική δημόσια εκδήλωση στην οποία παρέστη μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αντιόπης Σωτηρίου, η μονάρχης υποδέχτηκε και τον Τζο Μπάιντεν, τον 13ο Αμερικανό πρόεδρο που συναντά στα 69 χρόνια της βασίλείας της. Μάλιστα, την Κυριακή θα πιουν τσάι στο Κάστρο Ουίνδσορ. 

Σύνοδος G7: Η σημαντικότερη των τελευταίων δεκαετίων

Η συνάντηση με τους Κένεντι έγινε σίριαλ

Ίσως η πιο πολυσυζητήμένη επίσκεψη ήταν αυτή του ζέυγους Κένεντι το 1961. Το πρώτο επίσημο δείπνο της Ελισσάβετ με πρόεδρο, έγινε επεισόδιο στην πετυχημένη σειρά «Το Στέμμα». 

Ο μόνος πρόεδρος που δεν συνάντησε ποτέ ήταν ο Λίντον Τζόνσον. Αλλά ο διάδοχός του, Ρίτσαρντ Νίξον κάταφερε να επισκεφθεί το παλάτι το 1969.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας της!

Τα παράξενα των προεδρικών συναντήσεων με τη βασίλισσα

Το 1976 η βασίλισσα χόρεψε στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ. Έναν χρόνο μετά συνάντησε τον Τζίμι Κάρτερ. Ο Κάρτερ αντί να υποκλιθεί, φίλησε τη μητέρα της βασίλισσας στα χείλη!

Βασίλισσα Ελισάβετ Τζίμι Κάρτερ

Το 1982 ο Ρόναλντ Ρίγκαν έκανε μαζί της ιππασία, ενώ το 1991 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος την πήγε σε αγώνα μπέιζμπολ. Ακολούθησαν, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους ο νεώτερος.

Το μυστικό της βασίλισσας Ελισάβετ και τα απόρρητα έγγραφα που την «καίνε»

Ντόναλντ Τραμπ

Tο 2009, o Μπαράκ Ομπάμα παρέβη την εθιμοτυπία και μίλησε πάνω στον βρετανικό εθνικό ύμνο. Μετά η Μισέλ Ομπάμα αγκάλιασε την βασίλισσα. Όμως ο Ντόναλτ Τραμπ ήταν αυτός που τίναξε στον αέρα το πρωτόκολλο όταν περπάτησε μπροστά απο την Ελισσάβετ και της γυρίσε την πλάτη!

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top