Γαλλία: Συναυλία - πείραμα στο Παρίσι χωρίς αποστάσεις με 5.000 θεατές

Μπορούν οι πολίτες με αρνητικό τεστ να κολλήσουν τελικά κορωνοϊό;

Πειραματική συναυλία στη Γαλλία έχει ως σκοπό να αποδείξει εάν πολίτες που επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μπορούν να κολλήσουν ή όχι κορωνοϊό. AP Hub Vudeo

Μικρά βήματα επιστροφής προς την κανονικότητα κάνουν οι χώρες της Ευρώπης, όχι μόνο με την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, αλλά και με τη διεξαγωγή πειραματικών συναυλιών, όπου συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες.

Μετά την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία, το πείραμα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι εφικτή η επανέναρξη των συναυλιών σε κανονική κλίμακα πραγματοποιήθηκε και στη Γαλλία, όπου 5.000 Γάλλοι απόλαυσαν, το απόγευμα του Σαββάτου, συναυλία χωρίς αποστάσεις αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στη συναυλία στο Μπερσί του Παρισιού εκτός από τους 5.000 θεατές συμμετέχουν και 2.500 εθελοντές, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως ομάδα σύγκρισης.

συναυλία κορωνοϊός

Σκοπός της έρευνας είναι να δείξει εάν οι θεατές έχοντας από πριν αρνητικό διαγνωστικό τεστ διατρέχουν τελικά κίνδυνο να μολυνθούν κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο και υπό κανονικές συνθήκες.

Το πείραμα, τα πρώτα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στα τέλη Ιουνίου, ήταν ανοικτό σε άτομα ηλικίας 18-45 ετών που δεν παρουσιάζαν κινδύνους να νοσήσουν σοβαρά (υπέρταση, παχυσαρκία) σε περίπτωση που μολυνθούν.

κορωνοϊός συναυλία Γαλλία

συναυλία Γαλλία

Από τους συνολικά 20.000 εθελοντές, μια ομάδα 7.500 ανθρώπων επιλέχθηκε αφού υπέδειξαν αρνητικό τεστ αντιγόνου που πραγματοποίησαν μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής. Μεταξύ αυτών, 5.000 άνθρωποι μπόρεσαν να χορέψουν με τη μουσική του συγκροτήματος «Indochine», ενώ 2.500 εθελοντές, η ομάδα «ελέγχου» όπως την ονόμασαν, έμειναν στα σπίτια τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ την ημέρα που έγινε η συναυλία και άλλο ένα μετά από μια εβδομάδα. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θα συγκριθεί μεταξύ των δύο ομάδων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top