Λευκορωσία: Νέο περιστατικό σε πτήση - Δεν άφησαν αεροπλάνο να απογειωθεί

Υπήρξε απειλή για βόμβα - Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Νέο θρίλερ εξελίσσεται στη Λευκορωσία μετά την αεροπειρατεία και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, αυτή τη φορά σε πτήση της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa. 

Λευκορωσία: Συνέλαβαν και την κοπέλα του Ρομάν Προτάσεβιτς

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, οι αρχές της Λευκορωσίας ανέφεραν ότι υπήρχε απειλή για βόμβα στην πτήση LH1487, από το Μινσκ προς τη Φρανκφούρτη. Το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί στις 14:20 τοπική ώρα, όμως δεν επέτρεψαν την απογείωσή του.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα αντικείμενά τους, ενώ ελέγχθησαν και οι αποσκευές τους.

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς και γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Λευκορωσία - πτήση Lufthansa

Λευκορωσία: Η Λιθουανία απαγορεύει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Λευκορωσία και σε όσους βρίσκονται στην λευκορωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν αμέσως.

Λευκορωσία: Πράκτορες παρακολουθούσαν τον Προτάσεβιτς στην Αθήνα

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Λιθουανίας θα πρέπει να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Μάριους Σκουόντις διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 03.00 της Τρίτης.

Παρεμβαίνοντας κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε ότι η ενέργεια της Λευκορωσίας απηχεί την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αεροπορικές εταιρείες Lot, Wizzair, Airbaltic ήδη αποφεύγουν σε εθελούσια βάση τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ο κυπριακός αεροπορικός όμιλος Avia Solutions Group με έδρα τη Λιθουανία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στη Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι θα προτείνει να διακοπούν όλες οι πτήσεις από την Λευκορωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top