Λευκορωσία: Πράκτορες παρακολουθούσαν τον Προτάσεβιτς στην Αθήνα

Ryanair: «Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιo»

Δίκτυο ρωσόφωνων πρακτόρων φαίνεται πως παρακολουθούσε στενά τον Ρομάν Προτάσεβιτς τόσο στην Αθήνα, όσο και στο αεροδρόμιο- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίο ειδήσεων Star

Ο Ρομάν Προτάσεβιτς βρισκόταν στην Ελλάδα, πριν συλληφθεί από τις λευκορωσικές αρχές μετά από αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε. Συνόδευε την ηγέτη της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, που μετείχε στο Φόρουμ των Δελφών και στη συνέχεια, έμεινε με τη σύντροφό του στη χώρα μας, για να κάνουν λίγες ημέρες διακοπές. 

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς και γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βάιου Σύρρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται πως ένα δίκτυο ρωσόφωνων πρακτόρων τον παρακολουθούσε στενά τόσο στην Αθήνα, όσο και στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος ο Ρομάν Προτάσεβιτς είχε αντιληφθεί την παρουσία ενός φαλακρού μεσήλικα, ο οποίος τον πλησίασε κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων και φωτογράφισε τα έγγραφα που κρατούσε ο δημοσιογράφος.

Διεθνής κατακραυγή για την κρατική «αεροπειρατεία» Λουκασένκο

Οι ελληνικές αρχές έχουν εντοπίσει το εν λόγω πρόσωπο κι ένα ακόμα άτομο, που φέρεται να ήταν στην ομάδα που παρακολουθούσε τον Προτάσεβιτς.

Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τον Μάρτιο του 2017- φωτογραφία ΑΡ 

Υπήρχαν 43 άτομα τα οποία τελικά για προσωπικούς λόγους δεν επιβάστηκαν στην πτήση από Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, για την οποία έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Οι αρχές ερευνούν από τη λίστα των επιβατών να ταυτοποιήσουν αν οι πράκτορες είχαν επιβαστεί ή όχι. 

Ryanair: «Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιo»

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O'Leary, δήλωσε ότι πράκτορες ασφαλείας της Λευκορωσίας ήταν στο αεροπλάνο. «Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο, επίσης», δήλωσε ο Ιρλανδός επικεφαλής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Michael O'Leary.

Λευκορωσία: Συνέλαβαν και την κοπέλα του Ρομάν Προτάσεβιτς

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro και AFP δημοσιεύεται άρθρο, με τίτλο: «Αναγκαστική αλλαγή πορείας αεροπλάνου: Ο επικεφαλής της Ryanair  θεωρεί ότι πράκτορες ασφαλείας της Λευκορωσίας ήταν στο αεροπλάνο»

Όπως και η ιρλανδική κυβέρνηση, ο Michael O'Leary κατήγγειλε μια πράξη «πειρατείας» που υποστηρίχθηκε από τη Λευκορωσία. «Φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και το άτομο που ταξίδευε μαζί του», εξήγησε στο ιρλανδικό ραδιόφωνο Newstalk.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top