ΗΠΑ: «Ναι» στον διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος

«Να μην υποκύψουμε στις παράλογες απαιτήσεις Ερντογάν»

Τι λένε οι ΗΠΑ για τη συνάντηση Δένδια Ερντογάν. Ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρακολούθησαν στενά τις σημερινές επαφές της Αθήνας με την Άγκυρα, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν σε παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν

Δένδιας – Ερντογάν: Το μήνυμα από τον Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής από την Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης, τη δεδομένη χρονική, με τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, η Ουάσιγκτον επιθυμεί την «απαγκίστρωση» των Τούρκων από τη Ρωσία, όπως έκαναν σαφές και με τις πρόσφατες κυρώσεις κατά της Άγκυρας για τους S-400

Από εκεί και πέρα χαιρέτισαν τις σημερινές επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Θέλουν, δηλαδή, την Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου με την Άγκυρα και την Τουρκία στο στρατόπεδο της Δύσης, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος.

Χαρακτηριστικά, αξιωματούχος του State Department επεσήμανε στον Δημήτρη Σουλτογιάννη ότι ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να υποκύψουν σε τρελές απαιτήσεις του Ερντογάν. Όσο για τη «σπόντα» Τσαβούσογλου περί διαμεσολαβητών, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να μάθει στην αρμονική συνεργασία με συμμάχους που απαιτούν οι διπλωματικές συνεννοήσεις. 

Ευχαριστήρια επιστολή Μπάιντεν στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Μία ακόμη εκδήλωση αγάπης των ΗΠΑ προς τη χώρας μας έκαναν οι Αμερικάνοι, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε ευχαριστήρια επιστολή του Τζό Μπάιντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Μέσω αυτής, τον ευχαρίστησε για την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα αλλά και για την προσευχή ανήμερα του Καθολικού Πάσχα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top