Πρίγκιπας Φίλιππος: Η επιθυμία του για τον τρόπο μεταφοράς του στο Ουίνσδορ

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή παρουσία λίγων ατόμων

Το ερχόμενο Σάββατο στις 17 Απριλίου θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου σε ιδιωτική τελετή, με την παρουσία μόλις 30 ατόμων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Η χώρα παραμένει βυθισμένη στο πένθος για τον θάνατο του επί 73 χρόνια συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου.

To κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - φωτογραφία ΑΡ

To κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - φωτογραφία ΑΡ

Η βασιλική οικογένεια θα αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον Δούκα του Εδιμβούργου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, συχνά τόπο χαρούμενων εκδηλώσεων για τους γαλαζοαίματους.

To κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - φωτογραφία ΑΡ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1921 στο παλάτι του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, το οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο- φωτογραφία ΑΡ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι ελληνικές του ρίζες από την Κέρκυρα

Το φέρετρο του Δούκα θα μεταφερθεί με ειδικά τροποποιημένο Land Rover περίπου σαν το όχημα της φωτογραφίας.

Ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover θα μεταφέρει το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στο Ουίνσδορ

Ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover θα μεταφέρει το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στο Ουίνσδορ- πηγή δελτίο ειδήσεων Star

Στη σχεδίασή του είχε βοηθήσει ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος. Είχε πει στη βασίλισσα: «Απλώς χώστε με στο πίσω μέρος ενός Land Rover και οδηγείστε με στο Ουίνδσορ».

H βασιλική οικογένεια από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ τον Ιούνιο του 2008- φωτογραφία ΑΡ

H βασιλική οικογένεια από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ τον Ιούνιο του 2008- φωτογραφία ΑΡ

Το αυτοκίνητο θα ακολουθούν πεζή ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι και οι άλλοι γαλαζοαίματοι. Πηγές από το Παλάτι ανέφεραν ότι η βασίλισσα δε θα συνοδεύσει το φέρετρο του συζύγου της. Η πορεία από το Κάστρο στο παρεκκλήσι θα πάρει 8 λεπτά. 

Πρίγκιπας Harry: «Παππού σε ευχαριστώ που πάντα ήσουν ο εαυτός σου»

Στο μεταξύ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο και την πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη βασιλική οικογένεια, μετά από σχεδόν έναν χρόνο. Ήταν τον Μάρτιο του 2020, η τελευταία φορά που εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ λίγο πριν παραιτηθεί από τους τίτλους και τα αξιώματά του. Επίσης, θα είναι η πρώτη συνάντηση με τους δικούς του, μετά τη συνέντευξη Χάρι- Μέγκαν στην Όπρα Γουϊνφρεϊ, με σύσσωμα τα βρετανικά μέσα να αναφέρουν ότι είναι ίσως μια ευκαιρία να «χτίσει» γέφυρες με την οικογένειά του.

Markle: Ο πραγματικός λόγος που δε θα πάει στην κηδεία του Φίλιππου

Η Μέγκαν Μαρκλ δε θα τον συνοδεύσει, καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω εγκυμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top