Markle: Ο πραγματικός λόγος που δε θα πάει στην κηδεία του Φίλιππου

O πρίγκιπας Harry είναι στη Βρετανία - Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο

Οι ελληνικές ρίζες του πρίγκιπα Φιλίππου και η ζωή του με τη βασίλισσα - Ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μπορεί ο πρίγκιπας Harry να ταξίδεψε στη Μεγάλη Βρετανία δύο μέρες μετά και την ανακοίνωση του θανάτου του παππού του Φίλιππου, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του, ωστόσο δεν τον ακολούθησε η σύζυγός του, Meghan Markle.

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle / Φωτογραφία: Apimages

O τέως δούκας του Σάσσεξ προσγειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα με πτήση της British Airways χωρίς τη Meghan, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Πρίγκιπας Harry: Επέστρεψε στην Αγγλία για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Αν και στην αρχή τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έγραφαν ότι η Meghan δεν ταξίδεψε στη Βρετανία λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, η αλήθεια φαίνεται πως είναι άλλη!

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Meghan Markle αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που θα γίνει το Σάββατο, προκειμένου να μην γίνει το αντικείμενο της προσοχής. 

Meghan Markle

Γιατί δε θα πάει η Meghan Markle στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου / Φωτογραφία: Simon Dawson/Pool via AP

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι εκείνη είχε «έναν ειδικό δεσμό» και «λάτρευε» τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είχε αποδώσει την απουσία της Meghan από την κηδεία στη συμβουλή που της έδωσε ο γιατρός της να μην ταξιδέψει, καθώς είναι έξι μηνών έγκυος.

Harry – Meghan: Το μήνυμά τους για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

«Η βασική αγωνία της Meghan είναι να στηρίξει τώρα τον Harry. Η ίδια λέει ότι άφησε σε εκείνον την απόφαση για το αν θα έπρεπε ή όχι να παρευρεθεί στην κηδεία» είπε στην Daily Mail πηγή που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Αμερικανίδα ηθοποιό.

«Η Meghan υποστηρίζει ότι αυτές οι περίοδοι απαιτούν από την οικογένεια να είναι μαζί, να αφήσει πίσω της τις διαφορές και να είναι ενωμένη. Η ίδια λέει πως αυτό θα ήθελε και ο πρίγκιπας Φίλιππος, προσθέτοντας ότι και εκείνη είναι πρόθυμη να συγχωρήσει και να προχωρήσει μπροστά» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πρίγκιπας Harry: Δε θα φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του Φίλιππου

Η Meghan πιστεύει, όπως λέει φίλος της Αμερικανίδας ηθοποιού στη βρετανική εφημερίδα, ότι η απουσία της από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου δε θα αλλάξει τη σχέση της με τη Ελισάβετ. Πιστεύει πως η βασίλισσα κατανοεί την απουσία της συζύγου του πρίγκιπα Harry και θα ήθελε από εκείνη να είναι ασφαλής και υγιής για το παιδί.

Harry - Meghan

Harry - Meghan το 2018 σε τελετή μνήμης στο Λονδίνο για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο /Φωτογραφία AP Images

Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ στις 17 Απριλίου και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Η τελετή θα γίνει σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο και τα άτομα δε θα υπερβαίνουν τα 30,  με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19. Αυτό σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας, αναμένεται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου. 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι βιτριολικές ατάκες του που θα μείνουν στην Ιστορία

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου, του ανθρώπου που στάθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ για 70 και πλέον χρόνια και έγραψε το δικό του «κεφάλαιο» στην ιστορία της Βρετανίας, ήρθε σε μια ήδη ταραγμένη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια.

Ο βρετανικός Τύπος έχει γράψει πως εάν ο Φίλιππος ήταν νεότερος και ακμαιότερος, τότε τα πράγματα στη βασιλική οικογένεια δε θα είχαν πάρει αυτή την τροπή.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η κηδεία του θα «γιατρέψει» τη βασιλική οικογένεια;

Και αυτό επειδή ο Φίλιππος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να μεταπείσει τον εγγονό του πρίγκιπα Harry να μην εγκαταλείψει το βασιλικό του ρόλο και να λειτουργήσει σαν «γέφυρα» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Ο πρίγκιπας Harry είδε για τελευταία φορά τον παππού του στις 8 Μαΐου του 2019, όταν και φωτογραφήθηκε μαζί του.

 

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top