Πρίγκιπας Φίλιππος: Η κηδεία του θα «γιατρέψει» τη βασιλική οικογένεια;

Ο πρίγκιπας Χάρι συναντά τους δικούς του μετά από έναν χρόνο

Το αντίο του πρίγκιπα Kάρολου στον πατέρα του, Φίλιππο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Έναν χρόνο μετά τη… διάσπασή της η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας θα ενωθεί ξανά το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω έξι δεκαετίες.

Πρίγκιπας Harry: Δε θα φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του Φιλίππου

Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου

Το παρεκκλήσι όπου θα ταφεί ο δούκας του Εδιμβούργου /Φωτογραφία AP Images

Μία από τις επιθυμίες του Φιλίππου ήταν να θαφτεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Winsdor, με τον γιο του πρίγκιπα Κάρολο να οδηγεί την πομπή και τους εγγονούς του πρίγκιπα Χάρι και ο πρίγκιπα Γουίλιαμ να τη συνοδεύουν.

Πρίγκιπας Φίλιππος Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος με τα εγγόνια του και τη βασίλισσα Ελισάβετ /Φωτογραφία AP Images

Λόγω της πανδημίας λίγοι βασιλείς και γαλαζοαίματοι θα παραβρεθούν στη σύντομη τελετή, με πηγές από το Παλάτι να επιβεβαιώνουν ότι η βασίλισσα δε θα συνοδεύσει το φέρετρο του συζύγου της.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι θα κάνει δημόσια εμφάνιση με την οικογένειά του από την Ημέρα της Κοινοπολιτείας τον Μάρτιο του 2020, η τελευταία του εμφάνιση με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ λίγο πριν παραιτηθεί από τους τίτλους και τα αξιώματά του. Ήταν τότε που τα δημοσιεύματα για ρήξη ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι έδιναν κι έπαιρναν.

Πρίγκιπας Harry: Επέστρεψε στην Αγγλία για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Αν και ο Χάρι και ο Γουίλιαμ μίλησαν μετά το λεγόμενο Megxit και τη μετακόμιση των Σάσεξ στις ΗΠΑ έναν χρόνο πριν, όπως είπε κι ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρεϊ, εκείνη την εποχή ήθελε να έχει μια απόσταση από τον μεγαλύτερο αδερφό του

Πρίγκιπας Γουίλιαμ Πρίγκιπας Χάρι Κέιτ Μίντλετον

Πρίγκιπας Χάρι και πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον ανάμεσά τους /Φωτογραφία AP Images

Μετά τη συνέντευξη, όπου αποκαλύφθηκε μια σειρά ρατσιστικών σχολίων μέσα στη βασιλική οικογένεια, λέγεται ότι ο Γουίλιαμ κατηγόρησε τον αδελφό του ότι έβαλε τη δική του φήμη πάνω από τη βασιλική οικογένεια. Αν και τα αδέρφια ήρθαν επαφή μετά τη συνέντευξη, σύμφωνα με πληροφορίες οι κουβέντες τους «δεν ήταν παραγωγικές»!

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γουίλιαμ και ο Χάρι επικοινώνησαν αυτά τα λίγα 24ωρα από τον θάνατο του παππού τους, με τα μέλη της οικογένειας να ελπίζουν ότι η κηδεία του Φίλιππου θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν ξανά, αποκαταστώντας τη σχέση τους.

Στις 17/4 η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - Κάρολος: «Μου λείπει πάρα πολύ»

Το πρώτο πρόσωπο που είδε ο Χάρι φτάνοντας στον Λονδίνο ήταν η γιαγιά του. Οι δύο τους ήταν σε τακτική επαφή από τότε που ο Χάρι έφυγε από τη Βρετανία και συχνά μιλούσαν στο τηλέφωνο και στο Ζoom. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης με τον Βρετανό κωμικό και παρουσιαστή Τζέιμς Κόρντεν, ο Χάρι αποκάλυψε ότι έκανε βιντεοκλήσεις με τον Φίλιππο, ο οποίος είχε την τάση να τερματίζει τις κλήσεις απλά κλείνοντας τον υπολογιστή.

Πρίγκιπας Φίλιππος Πρίγκιπας Γουίλιαμ Ερλ Σπένσερ Πρίγκιπας Χάρι Πρίγκιπας Κάρολος κηδεία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος στο πλευρό των εγγονών του στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 /Φωτογραφία AP Images

Σύσσωμα τα βρετανικά Μέσα αναφέρονται σε αυτή την -έστω δυσάρεστη- ευκαιρία για τον Χάρι να χτίσει γέφυρες με την οικογένειά του, ιδιαίτερα με τον αδελφό του, τη νύφη του Κέιτ Μίντλετον και το πατέρα του, ο οποίος απεγνωσμένα επιζητά μια οικογενειακή επανένωση.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι βιτριολικές ατάκες του που θα μείνουν στην Ιστορία

Πρίγκιπας Φίλιππος Πρίγκιπας Γουίλιαμ Ερλ Σπένσερ Πρίγκιπας Χάρι Πρίγκιπας Κάρολος

Η εικόνα των αδελφών και του πατέρα τους που περπατούν πίσω από το φέρετρο του παππού τους θα φέρει πίσω τις αναμνήσεις τους που ως νεαρά αγόρια συνοδεύουν τη σωρό της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, όταν ο Γουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρι μόλις 12 ετών. Τότε, τα αγόρια δεν ήθελαν να κάνουν αυτόν τον δύσκολο και μακρύ περίπατο, αλλά συμφώνησαν να το κάνουν όταν ο παππούς τους πρίγκιπας Φίλιππος τους είπε ότι θα περπατούσε μαζί τους. 

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top