Στις 17/4 η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - Κάρολος: «Μου λείπει πάρα πολύ»

Θα παραστεί ο Χάρι, αλλά όχι η Μέγκαν ούτε ο Πρωθυπουργός Τζόνσον

Το αντίο του πρίγκιπα Κάρολο στον πατέρα του, Φίλιππο - ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που επιβεβαίωσαν πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν.

Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Τι ορίζει το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ

Η κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε την Παρασκευή 9/4, σε ηλικία 99 ετών, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. 

H βασιλική οικογένεια της Βρετανίας- φωτογραφία ΑΡ

H βασιλική οικογένεια της Βρετανίας- φωτογραφία ΑΡ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της Covid-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Θα παραστεί στην κηδεία ο Χάρι αλλά όχι η Μέγκαν

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Harry – Meghan: Το μήνυμά τους για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στον «αγαπημένο του μπαμπά»

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, λέγοντας πως ο «αγαπημένος του μπαμπάς» θα του «λείψει πάρα πολύ». 

Πρίγκιπας Φίλιππος: «Έσβησε αυτός που έκανε τη Λίλιμπετ να γελά» 

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα» δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, κάνοντας λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι ελληνικές του ρίζες από την Κέρκυρα

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή.

Με κανονιοβολισμούς προς τιμήν του αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο στη Βρετανία- φωτογραφία ΑΡ

Με κανονιοβολισμούς προς τιμήν του αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο στη Βρετανία- φωτογραφία ΑΡ

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον δε θα παραστεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου        

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δε θα παραστεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, ώστε να κάνει χώρο για όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της οικογένειας σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν λόγω Covid.

Λουλούδια, ζωγραφιές και σημειώματα έξω από τα ανάκτορα για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου- φωτογραφία ΑΡ

Λουλούδια, ζωγραφιές και σημειώματα έξω από τα ανάκτορα για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου- φωτογραφία ΑΡ

«Ως αποτέλεσμα των κανονισμών για τον κορωνοϊό, μόνο 30 άνθρωποι μπορούν να παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Ο πρωθυπουργός θέλησε να ενεργήσει σύμφωνα με αυτό που είναι καλύτερο για τη βασιλική οικογένεια και έτσι ώστε να επιτραπεί σε όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της οικογένειας [να παραστούν] δε θα παραστεί στην κηδεία το Σάββατο» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Με λουλούδια και σημαίες τον αποχαιρέτησαν οι Βρετανοί

Στο μεταξύ, κοσμοσυρροή παρατηρείται έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αλλά και από το κάστρο του Ουίνσδορ, από Βρετανούς που αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο, με λουλούδια, ζωγραφιές και σημειώματα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη βασίλισσα Ελισάβετ για την απώλεια του επί 73 χρόνια συζύγου της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top