Τουρκία: Βγάζει πλοία στο Αιγαίο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για το τουρκικό πλοίο «Τσεσμέ» που πλέει στο Αιγαίο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία λίγο πριν τον νέο γύρο διερευνητικών επαφών, προγραμματίζει άσκηση σε Αιγαίο και Μεσόγειο με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα».

Τουρκία: «Το Τσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες στο Αιγαίο. Είναι νόμιμες»

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου. Θα μετάσχουν 82 πλοία, 5 αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, 12 ελικόπτερα θαλάσσης, ΜΕΑ, μονάδες πεζοναυτών και ομάδες ειδικών δυνάμεων, όπως επίσης και ελικόπτερα επιθετικά και γενικής χρήσης του Στρατού Ξηρας και πολεμικά αεροσκάφη.

Σύγχυση στην Τουρκία για τις αμερικανικές δυνάμεις στον Έβρο

«Πυρά» από τα τουρκικά ΜΜΕ δέχεται η χώρα μας με αφορμή την άφιξη των αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο. 

Πιο συγκεκριμένα, αμερικανικά μεταγωγικά πλοία που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα κάποια από αυτά θα παραμείνουν στο ελληνικό έδαφος για ασκήσεις.

Ενδεικτικά, το πρωτοσέλιδο της «Yeni Safak» αναφέρει «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;». Από τη μεριά της η «Hurriyet» σε δημοσίευμά της αναφέρει: «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη». 

Ερντογάν: «Η ΕΕ λέει ψέματα»

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στη Σμύρνη τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, υποστήριξε ότι η ΕΕ έδωσε χρήματα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του θέματος αλλά όχι στην Τουρκία που φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.

«Η Ε.Ε για 100.000 πρόσφυγες δίνει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ, όμως για τους 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία δεν κάνει κάτι. Όταν συναντιόμαστε και μιλάμε μαζί, λένε συνέχεια ψέματα, ψέματα, ψέματα. Μας λένε τόσα δώσαμε, αυτά κάναμε. Που τα δώσατε; Δε στείλατε όλο το ποσό των 6 δισ. ευρώ που μας είχατε υποσχεθεί με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top