Ελληνοτουρκικά: Αύριο βγαίνει στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Θα κάνει έρευνες μέχρι και τις 2 Μαρτίου μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου

Η Τουρκία «πυρπολεί» τον νέο γύρο διερευνητικών επαφών, πριν καν αυτός ξεκινήσει. Κάνει στροφή 180 μορών και «επιτίθεται» στη Δύση, τη στιγμή που ετοιμάζεται να στείλει το πλοίο Τσεσμέ για έρευνες ανοιχτά της Λήμνου.

Αύριο οι Τούρκοι «βγάζουν» το ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» στο Αιγαίο. Θα κάνει έρευνες μέχρι και τις 2 Μαρτίου μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα τόσο της χώρας μας, όσο και του Κυπριακού Ελληνισμού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Οι Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονται στα χιόνια

Μήνυμα αποτροπής έστειλαν και οι ειδικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσής τους στο τσουχτερό κρύο. Μαχητικά αεροσκάφη, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και το πεζικό συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, παρά την κακοκαιρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ

Η Αθήνα βρίσκεται σε επιχειρησιακή αλλά και διπλωματική εγρήγορση. Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Λαβρόφ. Τον ενήμερωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ συζήτησαν και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Ο Ερντογάν «τα βάζει» με τη Δύση

Οι Τούρκοι φαίνεται να κλείνουν την πόρτα στη Δύση. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έι Δύση! Πού είστε; Γιατί δεν ακούγεται η φωνή σας; Κι ας ακουστεί κι ας μην ακουστεί, εμείς στη χώρα αυτή με τη βοήθεια του Θεού δεν θα δώσουμε χώρο στους τρομοκράτες» είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top