Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ

Τι συζήτησαν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών

Δένδιας Λαβρόφ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στην επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία του Σ. Λαβρόφ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η πρόσφατη επιδείνωση στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας. 

Δένδιας - Μπλίνκεν: Στο υψηλότερο σημείο τους οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ   

Ο κ. Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter για την επικοινωνία με τον  Ρώσο ομόλογό του, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο που πέρασε:

Δένδιας σε Λαβρόφ: Γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές η Τουρκία!

          
«Είχα νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S. Lavrov κατόπιν πρωτοβουλίας του. 

Εξετάσθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο και τις οικονομικές & εμπορικές σχέσεις. 

Εξετάστηκε επίσης η πορεία των διμερών σχέσεων και στον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 ετών της Ελληνικής επανάστασης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην Ελληνική Ανεξαρτησία. 

Ενημέρωσα τον Ρώσο ομόλογό μου αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, για τις οποίες υπογράμμισα τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού & ειλικρινούς διαλόγου. 
Παράλληλα, όμως, του εξέφρασα την ανησυχία μου για τις προοπτικές των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top