Δένδιας - Μπλίνκεν: Στο υψηλότερο σημείο τους οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ    

Και το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε ο Έλληνας  ΥΠΕΞ 

Νίκος Δένδιας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε πριν από λίγο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την οποία αναφέρθηκαν στο πολύ υψηλό σημείο που βρίσκονται σήμερα οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ενώ ο κ. Δένδιας έθεσε και το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή.       

Η επιτυχία του Philia Forum «τρέλανε» τους Τούρκους!

Να σημειωθεί ότι η επικοινωνία έγινε σε μια  συγκυρία νέας επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας.     

Ο Έλληνος Υπουργός  Εξωτερικών ανέφερε σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ σε αναρτήσεις του στο twitter:   

Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Ανάχωμα το Forum στον παραλογισμό

«Είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν με τον οποίο διαπιστώσαμε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους. 

Εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα. Ενημέρωσα επίσης τον κ. Μπλίνκεν για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου,  σε διμερές και πολυμερές επίπεδο. 

Αναφέρθηκα ακόμη  στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στις τουρκικές ενέργειες».  

Ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια τηλεφωνικά και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο συζήτησε για τις εξελίξεις στην περιοχή. 


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 

Ο Υπουργος Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε και με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, συζήτησε  σχετικά με τη μακροχρόνια σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας και ανέφερε: «Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας στη Συρία, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top