Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: Ανάχωμα το Forum στον παραλογισμό

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση των 7 ΥΠΕΞ στην Αθήνα 

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία και τις πρόσφατες απειλές του Ερντογάν προς την Ελλάδα (για τις συνέπειες που θα έχει η συμπεριφορά της από τους «τρελούς Τούρκους») έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από το Philia Forum στο οποίο συμμετείχαν οι Υπουργοί Μπαχρέιν, Κύπρου, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με  φυσική παρουσία στην Αθήνα, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην έναρξη του Forum παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.    

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Πρώτα να μάθεις τη θέση σου. Μην προκαλείς»        

«Για την εμπέδωση της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή χρειαζόμαστε ένα άλλο βασικό συστατικό: την Ειρήνη.  Δυστυχώς η Ειρήνη στην περιοχή μας απειλείται καθημερινά από ανατρεπτικές και αναθεωρητικές δυνάμεις που επικαλούνται μάλιστα όχι τη λογική αλλά τον παραλογισμό. Για να πετύχουν τους σκοπούς τους, οι δυνάμεις αυτές προβαίνουν σε πλήθος παράνομων αλλά και παράλογων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο» ανέφερε ο  κ. Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε:  

Philia Forum: Ο Μητσοτάκης ανοίγει τη σημαντική συνάντηση ΥΠΕΞ στην Αθήνα

«Απειλούν ή κάνουν χρήση βίας, καταλαμβάνουν εδάφη άλλων κρατών, υποστηρίζουν ακραίες ομάδες ή ακραίες ιδεολογίες. Υποθάλπουν την τρομοκρατία, αναμειγνύονται σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, με απώτερο στόχο την ανατροπή μη φιλικών κυβερνήσεων σε αυτές». 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε: «Αυτό που μας ενώνει όλους σήμερα εδώ, είναι η καταδίκη παράνομων πράξεων, η καταδίκη παράλογων πράξεων που υποσκάπτουν την Ειρήνη και την Ασφάλεια. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στις απειλές, στη βία, στον εξτρεμισμό, στη μισαλλοδοξία, στη διαστρέβλωση της θρησκείας, στον παραλογισμό. Αυτή η θέση απορρέει από τις κοινές μας αρχές που δεν είναι άλλες από αυτές που περιλαμβάνονται στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την καλή γειτονία, την ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου». 

Προηγουμένως ο  κ. Δένδιας είχε αναφερθεί στο ίδιο το Philia Forum και τον συμβολισμό του. «Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι μεγάλη μου τιμή που σας υποδέχομαι σήμερα στο Φόρουμ Φιλίας. Η παρουσία σας σήμερα εδώ έχει έναν αυτοτελή συμβολισμό.

Με τη συνάντησή μας σήμερα βάζουμε ένα επιπλέον θεμέλιο για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Φιλίας και της Ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μεσόγειο μέχρι τον Κόλπο» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top