Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Πρώτα να μάθεις τη θέση σου. Μην προκαλείς»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο

Απειλές Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 10/2.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δε δίστασε να εξαπολύσει απειλές κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «προκαλεί» και ότι πρέπει να «μάθει τα όριά του».

Ερντογάν: «Πυρά» κατά ΗΠΑ και Γαλλίας - Τους αποκάλεσε «τρομοκράτες»

«Είπαμε να αρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες, και άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Και τώρα η δεύτερη θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης τώρα προκαλεί. Τώρα, λοιπόν, μετά από την πρόκληση σου, πώς να συναντηθούμε; Πρώτα να μάθεις τη θέση σου. Αν πραγματικά αναζητείς ειρήνη, τότε μην προκαλείς»

Αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρμεντ προς την Άγκυρα

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρά την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη διένεξη για τα θαλάσσια σύνορά τους. 
Επίσης, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

«Η Ν. Κύπρος έγινε δεκτή στην ΕΕ, ενώ η Β. Κύπρος δεν έγινε. Αυτοί είναι ένα έθνος (αναφέρεται σε ΕΕ και Ελλάδα - Κύπρο ως ένα έθνος, αυτό των χριστιανών). Ποτέ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και δεν θα τις τηρήσουν από τώρα και μετά.  Κάνω εγώ δήλωση, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Όμως, ενώ εγώ κάνω αυτή τη δήλωση, βλέπουμε πως ο Μητσοτάκης προκαλεί», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν δε δίστασε να εξαπολύσει απειλές, κάνοντας λόγο για τους «τρελούς Τούρκους».

«Να ξέρεις πως η Τουρκία είναι όρθια και σταθερή, στη θέση της και ξέρει να κάνει στον χρόνο που πρέπει, αυτό που πρέπει. Και φυσικά θέλω να θυμίσω κάτι ακόμα στον Μητσοτάκη. Κοίτα, εσύ ελπίζει σε κάποιους, αλλά από εκεί που εμπιστεύεσαι βοήθεια δε θα έρθει, από κανέναν τους δε θα έχεις όφελος. Ενώ εμείς αποφασίζουμε μόνοι μας. Για αυτό τον λόγο να μάθεις καλά τους τρελούς Τούρκους»

«Πυρά» Ερντογάν και κατά του Εμανουέλ Μακρόν

Από το μένος του Ερντογάν δε γλίτωσε ούτε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι η Γαλλία επιτίθεται προσωπικά στην Τουρκία.

«Γιατί μας επιτίθενται τόσο; Διότι όπως λένε "έρχονται οι τρελοί Τούρκοι ". Αυτή τη στιγμή βλέπω πως το άτομο που είναι επικεφαλής της Γαλλίας μου επιτίθεται ασταμάτητα. Οι πρόγονοί σου σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, να λογοδοτήσεις γι΄ αυτό. Σκοτώσατε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Ρουάντα. Ενώ στα χέρια της Τουρκίας και των Τούρκων και των προγόνων μας δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στο παρελθόν μας. Δεν υπάρχει αίμα στα χέρια μας, αλλά στα δικά σας», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top