Ερντογάν: «Πυρά» κατά ΗΠΑ και Γαλλίας - Τους αποκάλεσε «τρομοκράτες»

Αφορμή η καταδίκη των χωρών στις διώξεις εις βάρος φοιτητών

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Γαλλία για τους φοιτητές στην Τουρκία. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 5/2 για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Πυρ κατά ΗΠΑ και Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή καταδίκασαν τις συλλήψεις φοιτητών που διαδηλώνουν σε όλη την Τουρκία κατά του «φυτευτού» πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Μάλιστα, ο Σουλτάνος τους αποκάλεσε «τρομοκράτες» και το προοδευτικό προφίλ που έχτιζε επί χρόνια καταρρέει. 

ΕΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία σε βάρος φοιτητών

«Άφρισε» ο Ερντογάν μετά την καταδίκη του Στέητ Ντιπάρτμεντ για τις προφυλακίσεις φοιτητών στην Τουρκία. Και τα πυρά πήραν και τον Μακρόν που υποστήριξε τους διαδηλωτές.

Τουρκία: Η Ουάσινγκτον «διηύθυνε» τους πραξικοπηματίες το 2016

«Στην Αμερική να πω το εξής: Δεν ντρέπεστε καθόλου για τα γεγονότα που έγιναν προεκλογικά στην Αμερική; Στον ρατσισμό χτυπήσατε ταβάνι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και εξαπέλυσε πυρά και κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν: «Βρε Μακρόν, εσύ ρύθμισε πρώτα το θέμα των κίτρινων γιλέκων. Εσύ δενμπορείς να λύσεις αυτό. Λύσε πρώτα αυτό».

Τουρκία: Νέα επίθεση Ερντογάν στους ΛΟΑΤΚΙ - Διεθνείς αντιδράσεις

φοιτητές Τουρκία

Επεισόδια και συλλήψεις σε βάρος φοιτητών στην Τουρκία. AP Images

Ερντογάν: «Τρομοκράτες» οι φοιτητές που διαδηλώνουν

Τα επεισόδια στην Τουρκία και οι συλλήψεις φοιτητών προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. Φοιτητές και αστυνομία βρίσκονται σε «πόλεμο», καθώς διεξάγονται μεταξύ τους αιματηρές συμπλοκές.

Ο Ερντογάν δε δίστασε να βάλει, μάλιστα, και ελεύθερους σκοπευτές στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Οι δρόμοι τριγύρω μοιάζουν με εμπόλεμη  ζώνη. Το προοδευτικό προφίλ που πλασάρει στη Δύση ο Ερντογάν, εξανεμίζεται.

φοιτητές επεισόδια Τουρκία


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top