Αλεξέι Ναβάλνι: Aποκάλυψε το «κρυφό παλάτι του Πούτιν» μέσα από τη φυλακή

Είναι 39 φορές μεγαλύτερο σε έκταση από το Μονακό

Μπορεί ο Αλεξέι Ναβάλνι να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αλλά το Κρεμλίνο δεν κατάφερε να τον κάνει να σιωπήσει. Κατά την πρώτη μέρα του επικριτή του Κρεμλίνου στη φυλακή (συνελήφθη με το που επέστρεψε στη Μόσχα από τη Γερμανία όπου νοσηλευόταν μετά τη δηλητηρίασή του τον Αύγουστο), η ομάδα του Ναβάλνι δημοσίευσε βίντεο βάσει μιας μεγάλης έρευνας που έκανε, στην οποία αποκαλύπτει το «κρυφό παλάτι του Πούτιν», μια ιδιωτική κατοικία αξίας άνω του ενός δις δολαρίων, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.

Αλεξέι Ναβάλνι: Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών

Αποκαλώντας το ως «το μεγαλύτερο μυστικό του Πούτιν», ο Ναβάλνι και η ομάδα του αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με το εκτεταμένο συγκρότημα κοντά στην παραθεριστική πόλη Γκελεντζίκ, το οποίο φημολογείται από καιρό ότι ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο.

Στο βίντεο υπάρχουν τρισδιάστατες απεικονίσεις των χώρων του παλατιού, με γνώμονα αρχιτεκτονικά σχέδια που εξασφάλισε η ομάδα του Ναβάλνι από εργολάβο. Ενδεικτικής της πολυτέλειας του παλατιού είναι ότι… καταλαμβάνει μια έκταση 39 φορές μεγαλύτερη του Μονακό, σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι, ενώ περιλαμβάνει εκκλησία, εσωτερικό θέατρο, καζίνο, μπαρ, χώρο για pole dancing, υπόγειο συγκρότημα χόκεϊ επί πάγου, θερμοκήπιο 2.500 τετραγωνικών μέτρων… μέχρι και υπόγεια σήραγγα που οδηγεί στη Μαύρη Θάλασσα.

 

 

«Είναι το πιο ακριβό παλάτι στον κόσμο. Νέες Βερσαλλίες, νέο χειμερινό Παλάτι», λέει ο Αλεξέι Ναβάλνι στην αφήγηση.
Ο ίδιος αναφέρει ότι η ιδέα για την έρευνα, (την οποία παρουσιάζει από τη Γερμανία), ήρθε κατά τη διάρκεια της εντατικής θεραπείας του.

«Τα προσωπικά χρήματα του Πούτιν φυλάσσονται από εκείνους που γνώρισε πριν από 30 χρόνια. Αναζητώντας χορηγούς για τον πιο διεφθαρμένο κυβερνήτη στην ιστορία της Ρωσίας, πρέπει να πάτε στο παρελθόν του» σημειώνει ο Ναβάλνι.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου αποκαλεί την ιδιοκτησία στο Γκελεντζίκ ως τη «μεγαλύτερη δωροδοκία στον κόσμο» και ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει ένα σύστημα με το οποίο χρήματα για την κατασκευή του παλατιού διοχετεύονται σε υπεράκτιους λογαριασμούς ως πληρωμή για προσοδοφόρες κρατικές συμβάσεις, που έχει παραδώσει ο Πούτιν όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Το Κρεμλίνο πάντως αρνήθηκε ότι ο Πούτιν διαθέτει παλάτι στο Γκελεντζίκ.

Το βίντεο τελειώνει με έκκληση προς τον ρωσικό λαό να βγει και να διαμαρτυρηθεί. «Εάν το 10% εκείνων που είναι δυσαρεστημένοι βγαίνουν στους δρόμους, η κυβέρνηση δε θα τολμήσει να παραποιήσει τις εκλογές», λέει ο Ναβάλνι. Την ίδια έκκληση έκανε από το αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, λίγο πριν μεταφερθεί στη φυλακή, τη Δευτέρα.

Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι λίγο μετά την άφιξή του στη Ρωσία

Στον Αλεξέι Ναβάλνι επιβλήθηκε ποινής φυλάκισης 30 ημερών, έως τις 15 Φεβρουαρίου, για παραβίαση των όρων της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας «Νοβιτσόκ». Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δηλητηρίασή του.

Ο Ναβάλνι υποστηρίζει ότι οι διάφορες κατηγορίες που αντιμετώπισε με τα χρόνια έχουν πολιτικά κίνητρα, ενώ ΟΗΕ και δυτικές χώρες ζήτησαν από τη Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος, με μερικές χώρες να απηύθυνουν έκκληση για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top