Αλεξέι Ναβάλνι: Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών

Γιατί κινδυνεύει με φυλάκιση 3,5 ετών

Στιγμιότυπα από την άφιξη του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία.

Το ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση για 30 ημέρες, έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Αλεξέι Ναβάλνι: Άγνωστη η κατάστασή του μετά τη σύλληψη

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού δικαστηρίου με ανάρτησή της στο twitter, Κίρα Γιαρμίς. «Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον Ναβάλνι. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», ανέφερε.

Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι λίγο μετά την άφιξή του στη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας «Νοβιτσόκ».    

Ο ΟΗΕ και οι δυτικές χώρες ζήτησαν από τη Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και μερικές χώρες απηύθυναν έκκληση για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αλεξέι Ναβάλνι: Κινδυνεύει με φυλάκιση 3,5 ετών όταν επιστρέψει στη Ρωσία

Η σύλληψη Ναβάλνι - Γιατί κατηγορείται

Ο 44χρονος Ναβάλνι συνελήφθη χθες, Κυριακή, λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο, όπου μεταφέρθηκε τον Αύγουστο για επείγουσα ιατρική θεραπεία μετά τη δηλητηρίασή του, από αυτό που γερμανικοί έλεγχοι έδειξαν πως ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok.

Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δηλητηρίασή του, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να παραπέμπουν σε δηλητηρίαση και ότι ο Ναβάλνι είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία όποτε θελήσει.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου βρίσκεται στον εθνικό κατάλογο με τα καταζητούμενα πρόσωπα, καθώς παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί και κινδυνεύει να φυλακιστεί και πάλι για 3,5 χρόνια κατά την επιστροφή του στη Ρωσία, είχε προειδοποιήσει ένας από τους δικηγόρους του.

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top