Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Εξετάζεται αν διαφέρει από τις άλλες δύο γνωστές μεταλλάξεις

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 21/12 το χάος που προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η μετάλλαξη κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Μετά τις μεταλλάξεις σε Μεγάλη Βρετανία και Νότια Αφρική, μία νέα φαίνεται ότι εντοπίστηκε από επιστήμονες στην Ιαπωνία.

Συναγερμός στην Ιρλανδία: Εντοπίστηκαν κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης

Όπως μετέδωσε το Reuters και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, η νέα μετάλλαξη βρέθηκε σε τέσσερις ταξιδιώτες από τη Βραζιλία που έφτασαν στη χώρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας από αυτούς, ηλικίας 40 ετών, έφτασε ασυμπτωματικός στο αεροδρόμιο, όμως στη συνέχεια νοσηλεύτηκε καθώς παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό του σύστημα. 

Κορωνοϊός: Όσα γνωρίζουμε για τις δύο μεταλλάξεις του ιού μέχρι σήμερα

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νόσων της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα θα είναι αποτελεσματικά. Η νέα αυτή μετάλλαξη δείχνει να διαφέρει όσον αφορά στη μεταδοτικότητα που καταγράφηκε σε αυτήν που εντοπίστηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Νότιο Αφρική.

Το Εθνικό Κέντρο Λοιμωδών Νόσων της Ιαπωνίας ερευνά επιπλέον αν η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top