Βρετανία - Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και νέα μετάλλαξη του ιού

Έντονη ανησυχία στη χώρα μετά τον εντοπισμό δύο νέων κρουσμάτων

Νέα ανησυχητική μετάλλαξη του κορωνοϊού λένε ότι εντόπισαν οι Βρετανικές αρχές στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. 

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Χάος στα αεροδρόμια από εγκλωβισμένους επιβάτες

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ. Οι δύο ασθενείς που εντοπίστηκαν είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική στην Μεγάλη Βρετανία. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η χώρα θέτει με άμεση ισχύ περιορισμούς στην μετακίνηση από και προς τη Ν. Αφρική. 

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την πρώτη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», επισήμανε.

Ο Χάνκοκ είπε ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με ταξιδιώτες από την συγκεκριμένη χώρα θα μπαίνουν αυτομάτως σε καραντίνα. Ο ΠΟΥ θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες υπογράμμισε ότι είναι μια φυσική εξέλιξη μιας πανδημίας και δίνει τα εύσημα στην Βρετανία που εντόπισε αυτή τη νέα μετάλλαξη. 

Κομισιόν: Μην κλείνετε τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες για το αν αυτή μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top