Μετάλλαξη κορωνοϊού: Χάος στα αεροδρόμια από εγκλωβισμένους επιβάτες

Απίστευτες εικόνες σε Μ. Βρετανία και Γερμανία

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα αεροδρόμια πολλών ευρωπαϊκών χωρών μετά την ανακοίνωσή τους ότι παύουν προσωρινά τις πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα διασποράς της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα πριν μερικές ημέρες.

Mετάλλαξη κορωνοϊού: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Τεράστιες ουρές αναμονής στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Χιλιάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο περιμένουν οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους μετά τους περιορισμούς στις πτήσεις από και προς Βρετανία λόγω της μετάλλαξης στελέχους του κορωνοϊού.

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Παγκόσμιος συναγερμός για το νέο στέλεχος

Εκτός από αυτούς που περιμένουν οδηγίες για το εάν θα μπορέσουν να πετάξουν προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, στο αεροδρόμιο υπάρχουν και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμάζονταν να φύγουν εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ιταλία: Εντοπίστηκε κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Οι ίδιες εικόνες παρατηρούνται και στη σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, τη Eurostar, με εκατοντάδες πολίτες να τρέχουν να προλάβουν τα τελευταία δρομολόγια.

Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες επιβάτες στη Γερμανία

Εκατοντάδες επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας. Video Ruptly

Στο αεροδρόμιου του Ανόβερου της Γερμανίας το μέτρο κατέλαβε εξαπίνης μια ομάδα 63 επιβατών που έφθασαν από τη Μ. Βρετανία, καθώς οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από τον χώρο του αεροδρομίου, κάτι που επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Όλοι υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να γίνουν γνωστά απόψε. «Βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο του Ανόβερου, μας κρατούν εδώ παρά τη θέλησή μας, αναγκαζόμαστε να υποβληθούμε σε τεστ και μας απαγορεύθηκε να φύγουμε προτού να βγουν τα αποτελέσματα», διαμαρτύρονται Γερμανοί επιβάτες.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο εγκατέστησε κλίνες εκστρατείας σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς για να περάσουν τη νύχτα οι επιβάτες.

Ποιες χώρες έχουν «παγώσει» τις πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ήδη η Γερμανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Ολλανδία έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις με την Μεγάλη Βρετανία. Τόσο η Γαλλία όσο και η Ιρλανδία ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας την προσωρινή διακοπή των αεροπορικών και σιδηροδρομικών διασυνδέσεών τους με τη Μ. Βρετανία.

Τις τελευταίες ώρες και η Τουρκία, η Αργεντινή, η Χιλή, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή των πτήσεων με τη Βρετανία.

Η χώρα μας μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει διακοπή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως όσοι επιβάτες έρχονται θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top