Γαλλία: Ξεκίνησε η πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων - Τι ανοίγει

Οι Γάλλοι μπορούν να απομακρύνονται μόλις 20χλμ μακριά από το σπίτι τους

Η Γαλλία ξεκίνησε την πρώτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν παρθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Lockdown: Με ποια μέτρα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι χώρες της Ευρώπης

Από σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, είναι ανοιχτά:

  • καταστήματα
  • κομμωτήρια
  • βιβλιοπωλεία
  • τόποι λατρείας

Οι Γάλλοι μπορούν να βγαίνουν έως και 20χλμ έξω από το σπίτι τους ενώ πρέπει να επιστρέφουν στο σπίτι τους εντός τριών ωρών. Όλες οι έξοδοι πρέπει να γίνονται με την κατάλληλη βεβαίωση.

Παράλληλα, δεν ανοίγουν αθλητικοί χώροι, εστιατόρια, μπαρ και καφέ.

Μείωση στα κρούσματα βλέπει η Γαλλία

Το ποσοστό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού την Παρασκευή μειώθηκε εκ νέου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα μειώθηκαν σε 12.459, σε σύγκριση με 13.563 που καταγράφηκαν την Πέμπτη και 22.882 την περασμένη Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Η Γαλλία βγαίνει από το δεύτερο lockdown στις 15 Δεκεμβρίου

Από την έναρξη της πανδημίας, τουλάχιστον 2,19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί στη χώρα.

Ο αριθμός των νοσηλειών εξαιτίας της Covid-19 μειώθηκε κατά 662, φτάνοντας τις 28.648 καθώς και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, (κατά 135, φτάνοντας τις 3.883), συνεχίζοντας την πτωτική τάση των τελευταίων δύο εβδομάδων. Κατέληξαν 957 ασθενείς.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το πανθενικό lockdown που τηρείται από τις 30 Οκτωβρίου ενδέχεται να αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αν μέχρι τότε ο αριθμός των ημερήσιων λοιμώξεων μειωθεί σε 5.000 και ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ φτάσει μεταξύ 2.500 και 3.000.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top