Κορωνοϊός - Ισπανία: Η «παράδοξη» τακτική της Μαδρίτης φαίνεται να αποδίδει

Μειώνονται τα κρούσματα χωρίς καθολικό lockdown

Στιγμιότυπα από ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown.

Και ενώ όλη η Ευρώπη παίρνει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, η Μαδρίτη φαίνεται πως ξέρει τι κάνει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα μέτρα που εφαρμόζει αποδίδουν. 

Παρά της αρχικές επικρίσεις, η ισπανική πρωτεύουσα εφάρμοσε τοπικά lockdown αντί για λουκέτο παντού και συνεχή τεστ αντισωμάτων.

Ισπανία: Οι γιατροί ζητούν την παραίτηση του επιδημιολόγου της κυβέρνησης

Η νυχτερινή ζωή στη Μαδρίτη εξακολουθεί να υπάρχει, παρόλο που σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις της Ισπανίας και της Ευρώπης καφέ, εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας, ενώ προκαλεί εντύπωση η σταθερή μείωση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

κορωνοϊός Μαδρίτη

Η ζωή συνεχίζεται στην πόλη της Μαδρίτης. AP Images

Οι αριθμοί στη Μαδρίτη

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν άλλες περιοχές της Ευρώπης δεν σκέφτονταν καν ότι πλησιάζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η περιφέρεια της Μαδρίτης κατέγραφε 813 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός αυτός έχει πέσει στα 152 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Έτσι, συγκριτικά με τα στοιχεία από τις περιφέρειες με ευρύτατες αρμοδιότητες αυτοδιοίκησης καταδεικνύεται ότι μόνο τα νησιά (Κανάριες και Βαλεαρίδες νήσοι), καθώς και οι περιοχές της Γαλικίας και της Βαλένθια καταγράφουν καλύτερα στοιχεία.

Ακόμα και στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του κρατικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, πολλά από τα ομόσπονδα κρατίδια -μεταξύ αυτών το Βερολίνο, η Βαυαρία και η Βρέμη- παρουσιάζουν πλέον χειρότερη επιδημιολογική εικόνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top